Украински тираджия е задържан, след като е предложил подкуп на младия инспектор Алек Каленски от столичния КАТ. По информация на БНР това е станало в района на Владая, край София.

Чуждият гражданин е управлявал камион и е бил спрян за проверка.

Абсурдното е, че клетият украинец налетял точно на младши инспектор Каленски.

Той стана нещо като нацианолен герой, след като призори на 17 януари със своя колежка и по-късно дошлия началник група отказаха подкуп от сирийски гражданин, който бил на три вида дрога, но казал, че книжката много му трябва, защото има транспортен бизнес.

Интересен бе размерът: тогава сириецът предложи две пачки 50-еврови банкноти, т.е. - 10 000 евро, като после качил мизата с около 3000 лв ."джобни" и дори... златен часовник.

Още тогава ченгето сподели, че и друг път му е предлаган подкуп, но винаги е отказвал, макар че размерът не е бил чак такъв.

Инспектор Каленски и другите от екипа бяха наградени за постъпката си от вътрешния министър Иван Демерджиев. Служителите, отказали рушвета, бяха наградени с по 1200 лв. А министърът заяви, че "за мен това е един изключително морален акт".

Засега няма произнасяне от математици и спецове по теория на вероятностите - каква е вероятността от всички български автопатрули да налетиш точно на този катаджия.