Русия трябва да разшири границите си поне до Полша. 

Това обяви бившият руски президент Дмитрий Медведев в "Телеграм". Причината - след като руснаците победят, украинците "отново ще предизвикат световен конфликт".

"Измина една година от спецоперацията. Една година, откакто нашите военнослужещи възстановяват реда, мира и справедливостта по земята ни, защитават народа ни и унищожават корените на неонацизма. Те са герои."

Медведев е уверен в победата на Русия.

"Всички искаме това да се случи възможно най-скоро. И този ден ще настъпи. Ние ще върнем нашите територии и ще защитим нашия народ, който пострада през годините на геноцид и обстрели".

Той прогнозира какво ще се случи след руския триумф.

"Тогава ще има преговори, които, сигурен съм, ще са сложни и изнервящи. На първо място, защото формалните участници в преговорите от страна на нашия противник са едни, а реалните лидери са съвсем други. И решенията за режима в Киев, разбира се, няма да се вземат от някакъв си Зеленски, ако е още жив, или неговата клика. Решенията ще бъдат вземани отвъд Океана, от онези, в чиито ръце са доставките на оръжие за Киев и отпускането на пари за поддържане на останките от украинската икономика".

Според Медведев мотивите на враговете са очевидни: "да отслабят Русия колкото е възможно повече, да ни обезкървят за дълго време".

"Следователно те не са заинтересовани от прекратяване на конфликта. Но рано или късно, според историческите закони, те ще го направят. И тогава ще има споразумение". 

Но и след войната ще настъпят тежки времена.

"Изтощителни месеци и години на конфронтация, истерия и грубост от страна на тези, които ще управляват остатъка от Украйна. Съдбата им е незавидна. Националистите ще продължат да контролират управляващата камарила, защото никой от тях няма друга идеология освен неонацизма на Бандера. Признаването на поражението за тях е като смърт." 

Затова според Медведев ще има нова война.

"В един момент нови момчета, опряни до стената от отприщилия се Бандера, наричащи себе си легалната украинска власт, отново ще предизвикат световен конфликт. Няма значение – в навечерието на изборите или просто на следващия Майдан. Това не може да се допусне. Ето защо е толкова важно да се постигнат всички цели на специална военна операция. Разширете границите на страната ни доколкото е възможно, дори да стигнем границите на Полша. Унищожете до основи неонацизма. За да не губите време по-късно за улавяне на останките от бандите на Бандера из малоруските гори. За да намери светът дългоочаквания мир."