Президентът Румен Радев отново със силни "включвания" днес. Силни, особено ако сте от Североизток... Стана ясно, че на отиващия си украински посланик Виталий Москаленко даде, а на американската Херо Мустафа утре ще даде орден Мадарски конник. Проформа това е редно, но той е едва третият орден в системата на България. Направихме справка: куп посланици особено американски, са си тръгвали със "Стара планина", включително първа степен.

Също днес дойде новината, че дори Хърватия е събрала 14 хеликоптера, които дава на Киев.

Дали Радев не застава от погрешната страна на историята? Украинското командване днес съобщи, че има амбиция да прочисти 70 000 кв км от Черно море. Както и че злополучният руски самолетоносач (известен и като самолетоносачЪТ) "Адмирал Кузнецов" не пали.

На фона на това в руския ъгъл на хоремага сякаш е започнал пиянски бой: официалните военни власти и главатарят на частниците "Вагнер" Пригожин все по-кърваво се обвиняват и замерят за провалите. Пък вчера Гари Каспаров по тв обясни, че всичко е заради краденето на милиарди от страна на широката руска душа. Които милиарди намаляват - ама знае ли човек...