Футболисти и други спортисти, военни, Нешка Робева, Въргала...

Това са хората, които ще борят "джендър идеологията", която според социалистите пълзи в българските училища. Те влизат в граждански инициативен комитет, който според закона за прякото допитване може да инициира национален референдум - в случая, както стана ясно, срещу "джендъра" в образователната система.

Инициативният комитет, пак според закона, може да се състои от 5 до 15 души.

Ето какво имаме към момента, според периодичния отчет на идеолога на референдума Корнелия Нинова - във фейсбук страниицата й:

Героят от САЩ '94 Емил Костадинов. В момента Костадинов е вицепрезидента на Българския футболен съюз.

"Приех поканата поради няколко причини – аз съм източноправославен християнин и не бива да позволим християнските ценности да бъдат нарушени", аргументира се той пред спортната секция на сайта "Блиц".

В списъка има още един "национал" - селекционерът на юношите Ангел Стойков.

Там е и световният шампион по вдигане на тежести Златан Ванев, който през 2019 г. в своя кампания от партията на Костадин Костадинов определят като "един от "Възраждане".

Както и бившият ректор на Национална спортна академия проф. Светослав Иванов.

Нне липсват и лицата "с пагон", като:

Бригаден генерал Стефан Стефанов, бивш заместник-директор на военното разузнаване и председател на столичната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и контраадмирал Петър Странчевски.

В комитета е и един от адвокатите на българските медици в Либия - Владимир Шейтанов.

Без изненада, там е и бившата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

А от вчера - и комикът Владислав Карамфилов, по-известен като Влади Въргала.

"Инициативният комитет е отворен" - зове Нинова. А под постовете й не липсват и весели коментари като: Какво значи "джендър идеология" и тя тук с нас в стаята ли е?

Сега въпросният комитет трябва да събере стотици хиляди подписи на пълнолетни граждани с избирателни права, като се "надпреварва" в тази си дейност с други два, иницииращи всенародно допитване - едните не искат еврото, а другите искат президентска република. Народното събрание приема решение за произвеждане на национален референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български граждани с избирателни права.