Свободата не може да бъде дар, трябва да се отстоява от всяко поколение. Това заяви днес при откриването на кампанията на "Продължаваме промяната - Демократична България" съпредседателят на втората коалиция Христо Иванов.

"Тази демократична общност е обединена и се превръща в гравитационен център на все повече малки и големи организации, групи, отделни граждани. Това е лавината, която се надяваме на края на кампанията да гарантира победа", отбеляза той.

През следващите месеци пред България се откриват "огромни възможности потенциалът" ни да се отключи и бързо да усетим, че страната се движи напред, каза още Иванов.

"Все повече българи се обединяват около мечтата за България с нормални европейски доходи, нормално европейско правосъдие, нормално европейско образование, нормално европейско здравеопазване, нормални европейски пенсии, нормални европейски улици, нормални европейски паркове и запазване на много красивата ни природа", отбеляза пък съпредседателят на ПП Кирил Петков. "Към това обединение се присъединяват и граждански движения, които вписаха своята кауза в книгата на каузите."

Според Владислав Панев от "Зелено движение" победа на 2 април ще осигури на всеки гражданин "подредена, зелена и успешна държава".

“Всеки път, когато сме гледали към бъдещето, сме успявали, всеки път, когато сме гледали в миналото, сме стигали до национална катастрофа“, допълни пък съпредседателят на ПП Асен Василев.