“Локомотив” (Пловдив) спря победния ход на ЦСКА-София на ст. “Българска армия” и от началото на пролетния дял - 1:1 в мач от 22-ия кръг. Ако в неделя “Лудогорец” победи “Пирин” у дома, разликата на върха ще стане само 1 точка.

Двубоят между “червените” и “смърфовете” бе сред най-качествените от началото на годината, предложи динамика, голови положения, а и спорни моменти. Съдията Драгомир Драганов и колегите му на ВАР не бяха на нивото на сблъсъка. 

Дюкенз Назон откри в 9-ата минута, а в 41-ата Ерик Сорга изравни. В 87-ата минута капитанът Юрген Матей пропусна дузпа, като уцели греда, а при добавката вратарят на гостите Динко Хоркаш улови топката.

Мачът започна отлично за ЦСКА-София, тимът вкара още с първата си възможност. Малко след това Димитър Илиев имаше шанс да изравни, а пък Назон изтърва да удвои.

Гостите имаха претенции за дузпа - и до голяма степен основателни, при съприкосновение между Амос Юга и Илиев.

В 41-ата лидерът на Локо се пребори за топката, направи рейд и подаде на Ерик Сорга, който простреля Гоставо Бусато отблизо. Попадението не бе зачетено заради засада, но след това съдията на ВАР прецени, че такава няма - 1:1.

В 52-ата минута се стигна до нова дискусионна ситуация, при която Брадли де Нойер изскочи сам срещу вратаря на Локо, като в момента, в който отправи лек удар, бе задържан от бранител. Драганов прегледа видеозаписа, но странно не промени решението си за ъглов удар, а не 11-метров.

Нов пропуск направи Назон, а още в няколко ситуцации бе напрегнато пред вратата на гостите. Те също имаха атаки, при които втори гол не бе никак далеч.

В 86-ата Мартин Паскалев от Локо изрита Маурисио Гарсез в наказателното поле и този път реферът посочи точката за наказателен удар. Матей обаче не се справи и до края резултатът остана непроменен. Разочарование за ЦСКА-София, който игра пред поне 7-8 хиляди зрители, доста висока посещаемост на "Българска армия".

След почивката сектор Г направи хореография с пиротехника, която изглеждаше впечатляващо, но ще докара нова голяма глоба на клуба от БФС.