Ще вложим огромно усилие да направим правителство, с когото българският народ избере. Това каза по време на откриване на предизборната кампания във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще направи кабинет с тези, които са срещу чудовищната война в Украйна, които са за европейски ценности.

„Нека бъдем отговорни и да загърбим партиите след изборите. Призовавам политиците, ако мислят добре за народа, трябва да направим правителство. Не е честно към хората, ако за пореден път не се състави редовно правителство. Ако партиите не се вразумят, няма смисъл от съществуването им“, категоричен бе Борисов.

Според него ГЕРБ- СДС има добре разработена програма.

„Трябва да възстановим България след хаоса. Финансовият министър Велкова трябва да каже състоянието на държавата и бюджета. Можем да кажем, че ще вдигнем с 30% пенсиите, но ако ги няма парите? Ние сме честни с хората“, каза още председателят на ГЕРБ.

Той добави, че щетата нанесена на  държавата е толкова голяма, че лидерите и партиите ги е страх да управляват. „Затова сега се обединиха Промяната и ДБ, за да са горе -долу колкото нас и казват, че ще се борят за местните избори. ПП и ДБ ще ги бием със сигурност. Да видим дали с механичния сбор ще им се получи“, каза още Бойко Борисов.

„Темата кой е първи не съществува. Защо не си останаха ПП сами, за да видят разлика от 10% поне. Нали са добри. Защо народът не го разбра? Асен Василев е цар в помпане на инфлацията. Народът обедня, потреблението падна. Инфлацията е скритият данък, който прибираш от населението. Това носи такъв омагьосан кръг след това. Защо не са доволни пенсионерите? Сумарно са вдигнали повече пенсиите. 50-те лева, които давахме ние, бяха 50 лв. Сега и 200 да им дадат, ги похарчват на първия пазар, на който идат“, допълни Борисов.

,,Враца е специален град, специални хора. Малко недостъпен, но надявам се това скоро да се промени”, коментира заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и водач на листата на ГЕРБ за област Габрово. Той заяви, че ГЕРБ има отговори на всички въпроси: как, къде и защо. Ако предишни години сме си говорили кое може да се построи първо, фабрики, инвестиции, образование, наука, индустриални зони, сега водим друг разгвоор като от 90-те години.

,,Разговор как да спрем инфлацията, как да спрем мигрантския натиск, как да успокоим страната. Трябва да има правителство, но трябва да обясним на всички, че смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия. Смисълът е да намираш решения, не да създаваш проблеми", посочи Дончев.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Хасково коментира, че  по време на управлението на "Продължаваме промяната" имаше резултати и те се виждат в магазините, двоен и троен резултат в цените, инфлацията, обедняването на българите. По думите му резултатите са в ущърб  на всеки български гражданин. ,,Средна инфлация от 20%, депозитите в банките намаляват, има бум на бързите кредити. Това е ясен сигнал, че в България обеднява. Знаем как да решим този проблем, при ГЕРБ инфлация нямаше", категоричен бе Делян Добрев.

„За 2 години не построиха нито един метър, не придвижиха нито един проект напред. Шишков се разхожда по направени пътища от ГЕРБ, за да взима проби, но не както му е дадена спецификацията. Показва компроментирана проба и обяснява как липсва асфалт. Шишков иска да прави ненужни ремонти за над 600 млн. и в момента се извършват нарушения“, каза Николай Нанков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч. Той добави, че когато наближават избори, темата с магистралите става актуална за шарлатаните, които втора година ни управляват.

Кметът на Враца Калин Каменов обяви, че тази кампания ще е частична кампания и за местните избори.

"Какво получихме за 2 г. - проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад", добави той.

Бойко Борисов и водачите на листи на ГЕРБ-СДС бяха посрещнати от над 800 души във Враца, където беше открита официално кампанията на партията!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ