Наш международен шофьор разказа тази сутрин за изненадваща случка с мигранти, в която станал неволен участник. Валентин Валяров обяснява,  че пътувайки от Италия към Франция, 16 мигранти се качили в каросерията на камиона му, докато той спял.

Историята излъчи Нова тв.

Човекът сам признава, че ТИР-ът му имал имал пломбажно въже и пломба (какъвто е стандартът при превозите), но натоварен с макарони, решил да почине събота и неделя на границата между двете западноевропейски държави.

"За беля си купих нов матрак - 21-сантиметров", разказва тираджията.

Ако бил със стария - щял да усети, че камионът се клати при качването на толкова много народ, но така спал като бебе.

(Тук водещият Виктор Николаев отбеляза, че историята става за реклама на матраци).

Така Валяров, след като се събудил, огледал пломбата и "всичко било на място". След това е пропътувал със "стопаджиите" стотици километри, като дори пресякъл границата между Италия и Франция, без да разбере, че вози нелегални мигранти.

Дори на границата полицаи по анализ на риска "гледали него, гледали един литовски камион" - ту единия, ту другия и накрая решили да проверят литовеца.

Така нашият сънародник карал 240 км докъм Марсилия. След няколко кръгови обаче чул шум на желязо. След като отбил до заведение, чул и гласове от ремаркето. Потърсил помощ от случайни французи, които помолил да звъннат в полицията.

След 10 мин дошли 4 автомобила на жандармерията. Те разтоварили "стоката", а за българина нямало никакви законови последствия, тъй като очевидно сигнализира, а не е в схемата.

Той изтъква, че пломбажното въже е прекъснато много професионално, разпокрили са дясната страна на каросерията на камиона и са се качили. След това прекъснатото въже е замаскирано. Посредством тел.