Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали. Това заяви пред Нова тв Менко Менков, който е адвокат на обвинения в изнудване бизнесмен Велико Желев.

Всъщност, както и Клуб Z писа - точно това обяви вчера и прокуратурата. Босът на фирмите от групата "Хидрострой", усвоила над 1,4 млрд. за строителство при ГЕРБ, е заподозрян, че принуждавал свой подчинен да поеме дълг от 68 000 лв.

„Обвинението му касае една изключително семпла битова история. Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е включил една външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на г-н Желев, договаряйки си процент от комисионната поради обстоятелството, че е вдигнал цените на доставяните материали”, каза още защитникът на бившия шеф на АПИ.

По думите на юриста, въпросният човек Благой Андонов е признал за тези си действия пред 44 свидетели.  

Клиентът му беше задържан за 72 часа, а негови офиси – претърсени. По-късно стана ясно, че освен принуждаването на бившия му служител Благой Андонов, Желев и двама негови съучастници нанесли побой на потърпевшия. 

На въпрос дали би защитавал клиента си по евентуално обвинение в спестяване на материали за изграждане на пътища у нас, Менко Менков отговори:

„Там ще бъде още по-лесна зашитата ми, тъй като т.нар. прессъобщенния или някакви манипулации, показване на откъслечни ядки, невзети по законовия ред и по никакви процедури от незнайно какви участъци на незнайно какви пътища и незнайно по какви процедури, преди колко години извършени, не могат да бъдат доказателство за нищо”.

Юристът заяви, че компанията „Хидрострой” е извършила собствено разследване с независима лаборатория.