Новият стар спортен директор на „Левски“ се казва Георги Иванов. Гонзо ще поеме цялата спортно-техническа власт на „Герена“, а Тони Здравков остава старши треньор на отбора. Това обяви днес собственикът на клуба Тодор Батков. Адвокатът е приел оставките на вече бившия спортен шеф Христо Йовов и на помощник-треньора Мариан Христов.
„Проведох два разговора с Георги Иванов и той даде съгласието си да се завърне в „Левски“. Както знаете, той има действащ договор с „Черно море“ и нещата стават трудно. Надявам се обаче той да пристигне възможно най-скоро или поне преди честването на стогодишнината („Левски“ празнува сто години на 24 май т.г. – б.а.) на клуба“, сподели Батков.
Гонзо в момента е старши треньор на „моряците“ и допреди началото на годината плануваше да направи нещо голямо във варненския клуб. „Черно море“ завърши много силно годината и победи почти всички лидери в класирането. В началото на 2014 година обаче собствениците от ТИМ ограничиха сериозно бюджета и на практика клубът от стадион „Тича“ от претендент за място в зона Европа се превърна в типичния средняк, след като разпродаде много от звездите си. По този начин пътят на Гонзо обратно на „Герена“ бе предначертан.
„Неведнъж съм казвал, че имам огромно доверие на Георги Иванов и ще му дам цялата спортно-техническа власт, когато той се завърне в „Левски“. Той ще може да назначава всички от старши треньора до директора на ДЮШ (детско-юношеската школа – б.а.). Искам отсега нататък да спазваме европейския модел на управление – тези тримата (спортният директор, старши треньорът и директорът на ДЮШ – б.а.) вече ще говорят пред медиите, а президентът ще се изявява по-рядко“, каза още Батков.
Той сподели и че е приел оставките на Йовов и Христов.
„Старши треньорът Тони Здравков има два поправителни изпита. Първо срещу ЦСКА в „А“ група (Вечното дерби е този уикенд – б.а.) и после срещу „Ботев“ Пловдив за Купата на България“, категоричен бе президентът на „Левски“.
Остава да проследим дали „Черно море“ ще пусне своя треньор Георги Иванов-Гонзо или на Тодор Батков ще му се наложи да търси друг силен човек на „Герена“.