ЦСКА-София победи ЦСКА 1948 с 1:0 в дългоочаквания и много спорен откъм място на провеждане сблъсък от 23-ия кръг на Първа лига. 

Лидерите в шампионата си тръгнаха с трите точки от Бистрица, така запазиха аванса си от 4 пред "Лудогорец", който по-рано днес се справи много трудно с "Черно море" при завръщането на Ивайло Петев в Разград.

Самият мач обаче бе на ниско ниво, дълго време властваше скука, като интригата остана повече преди срещата. Ще има ли публика на ЦСКА-София, къде ще се настани тя, как ще се справи полицията и т.н. и т.н.

Колкото до последното, поне малко след последния съдийски сигнал ексцесии нямаше. Както се очакваше, феновете на ЦСКА-София отказаха да си купят билети, около 1000 зрители гледаха от гората, а не от сектора за гости.

Домакините можеха да открият още в 3-тата минута, когато Ангел Бастунов бе изведен сам срещу Густаво Бусато, но не успя да го преодолее. До края на първото полувреме не се случи нищо интересно.

Ключова се оказа смяна в 64-ата минута, когато привлеченият през зимата Тобиас Хайнц влезе от скамейката. Три минути по-късно норвежецът вкара единствения гол при контра на ЦСКА-София.

В 71-ата Евгений Сердюк изравни, след като овладя топката при дълъг извеждащ пас, но голът бе отменен с ВАР, тъй като се видя, че украинецът си е помогнал с ръка.

ЦСКА 1948 имаше няколко ситуации, но по-интересните до края бяха пред тяхната врата. На няколко пъти тимът на наказания и гледал от ложата Саша Илич изтърва да удвои, но и това стигна до втора победа с 1:0 над този съперник през сезона.

Те ще имат още един сблъсък в Първа лига - в челната шестица. 

"Лудогорец" измъкна 3:2 срещу "Черно море", хеттрик на Кирил Десподов

В повторния дебют на Ивайло Петев "Лудогорец" постигна много трудна победа срещу "Черно море" у дома - 3:2. Шампионите на два пъти догонваха, като губеха с 1:2 до 73-тата минута. 

Кирил Десподов вкара хеттрик, а треньорът на варненци Илиан Илиев обясни обрата със съдийски решения след почивката. 

Сред тях бе отсъдена дузпа в 73-тата минута, когато при нарушение на Васил Панайотов срещу Спас Делев играчът на "моряците" получи втори жълт и червен картон. В 75-ата Десподов изпълни от 11-те метра и изравни - 2:2.

В 90-ата пък от свободен удар той донесе три много ценни точки за "орлите".

Те дълго бяха догонващи. Исмаил Иса откри в 8-ата, а малко след това Тодор Неделев удари греда. Десподов изравни в 20-ата, но в 34-ата Иса отново даде аванс на гостите.