С почистване тип "японски фенове на Световно", но и с щети завърши посещението на фенове на ЦСКА-София в частен имот в Бистрица за гостуването на тима им на ЦСКА 1948 (1:0) вчера.

Запалянковците на клуба от Борисовата градина отказаха да приемат отдадените им полагащи се по наредба 300 билета за двубоя. Те и още няколко субекта, сред които СДВР, призоваха БФС двубоят да бъде преместен, тъй като носи "висок риск от ексцесии", но централата и клубът домакин не се съобразиха.

Така Сектор Г бойкотира посещение на арената на местния "Витоша". Около 1000 запалянковци щурмуваха възвишение край стадиона. Така се наложило собственик на имот да ги пусне вътре, като той бил призован да го направи и от полицията. За целта човекът свалил част от мрежата на оградата си.

След края на срещата, донесла им радост, привържениците събрали отпадъците си в торбички и се постарали да оставят мястото в максимално добро състояние, пише БТА. Нанесени са и незначителни щети - няколко кола от оградата били изкъртени, но феновете обещали, че ще ги поправят.

Собственикът на парцела Стефан Качев получи червен шал, но заяви пред тв камерите, че няма да го носи, не е привърженик нито на ЦСКА, нито на "Левски". Освен това той нямало да рискува да бъде набит от друга агитка, слагайки подаръка в знак на благодарност.

Той разказа пред бТВ, че същото количество полиция - макар и без агитки, се стекло за мач на ветераните на "Витоша" (Бистрица) с участието на Бойко Борисов преди време. Униформени се качили на барака в двора и я счупили.

Сблъсъци и арести все пак имаше

Сблъсъци и арести след мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София все пак е имало, предаде Нова тв. Задържани са неколцина привърженици, като МВР до момента не казва нищо по въпроса. Сред пострадалите е и кметът на Бистрица Самуил Попов. 

„Това беше много добре организирано от страна полицията мероприятие. Мачът мина без проблеми. Когато хората си тръгваха, една група нападна друга. Опитах се да опазя обществения ред, но не успях”, обясни Попов в ефира на „Здравей, България”.

Той не е пострадал тежко. Още преди мача кметът изпрати писмо до БФС и СДВР мачът да не се провежда в Бистрица.