Напоследък все е предизборно - и както е традиционно, всеки вижда само "добрите" и "лошите", "статуквото" и "промяната". И пропускат истинското зло в българската политика - дори когато то си показва лицето пред всички, както направиха миналата седмица БСП и Корнелия Нинова.

Отчаяната лидерка на уж левите, но консервативни путинофили, в пореден опит да закрепи умиращата си партия излезе с пореден въпрос за референдум - както стана модно сред човеконенавистните политически играчи:

"Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол, освен мъжки и женски, в образователната система на България?"

Нека анализираме този прекрасен въпрос - не юридически, както се надявам да направи скоро Конституционният съд, преди да го изхвърли на боклука, а политически.

Преди всичко е важно да отбележим - няма учебна програма или учебник в България, който да споменава и думичка за промяна на пола или друг, трети пол, още по-малко за "обучение и възпитание" на децата по темата. Така, че това е превантивно предложение.

А още по-важен е фактът, че ако това предложение стане реалност, за пръв път в български закон ще имаме забрана да се обучават децата на нещо, което е медицински и биологичен факт.

Има хора с полова дисфория (медицинският термин за трансджендър състоянието), за които едно от възможните лечения е т.нар. терапия за смяна на пола. Има и интерсекс хора, които са родени с белези и на двата пола.

И тези хора имат право на медицинска помощ, имат и право на свободно и достойно съществуване. Имат и правото да не се крият.

А българските деца имат правото да знаят за реалността. Да бъдат възпитани да уважават различните. Да бъдат образовани качествено, така че да са пълноценни граждани на Европейския съюз.

Корнелия Нинова направи и друго уточнение - че ще иска, ако на парламента му се наложи да превърне това в закон, да са налице и санкции срещу учителите, които въпреки това информират децата за тези теми.

С което България ще стане вероятно и първата държава в Европа, която ще наказва учители за това, че преподават на децата медицинска и биологична реалност.

Това в естеството си е тоталитарна политика - цензура на реалността. И тук се крие истинското зло. Корнелия Нинова осъзнава напълно какво прави - тя знае как е в Америка и Западна Европа. Този опит да смачка и изтрие български граждани, техните права и тяхното съществуване, не е нищо по-малко от истинско зло.

Има и честни (наистина, има ги), и корумпирани политици. Навсякъде - и в България, и в най-развитите демокрации. Но истинското политическо зло е рядкост. А когато се появи, имаме навика да се преструваме, че не е такова. Прикривамо ги зад "плурализъм", "различна гледна точка", "и те си имат електорат", "партньори са ни само по нужда".

В последния парламент, изкарал толкова кратко, българските политици все пак сложиха една политическа сила - "Възраждане" - в графата "истинско зло" - и я изолираха напълно. Време е това да се случи с БСП и Корнелия Нинова. Време е и хората с леви убеждения да разпознаят, че няма нищо ляво в една тоталитарна партия, слуга на един диктаторски режим.

Тази работа няма да я свърши Европа - трябва да го направи българският избирател и българската политическа класа.