Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде “специален брифинг” без камери и микрофони пред избрани медии, на който съобщи подробности около придобилите противоречива слава оферти за Хосе Кордоба и Андриан Краев, пише dsport.bg.

Вече от дни шефът е в задочен спор с боса си Наско Сираков дали е имало такива предложения, като неприемането им бе посочено като голяма грешка от Ивков и част от феновете, най-вече предвид дълговете към НАП, за които сега клубът събира пари от привържениците.

Сираков нарече твърденията “класическа лъжа” - в “Левски” не били получавани такива оферти. Имало от руския “Сочи”, но предвид факта, че собственикът му бил под санкции заради близост с Владимир Путин, приемането на такава оферта означавало нова “Казанска афера”.

На това обърнали внимание НАП и банка, в която явно са запорираните сметки на клуба. Това разкри Сираков в интервю за БНТ в неделя.

Така Ивков отново взе думата, като държеше да докаже, че не е “класически лъжец”.

Изпълнителният директор показа, че е имало оферта за Хосе Кордоба от датския “Брьондби” за 1,8 милиона евро и втора такава за 2 милиона. Сираков поискал от него да иска още пари, но той отказал.

За Андриан Краев е имало запитване от унгарския “Фехервар” за 600 000 евро, която е можело да стигне до 750 000.

От руския “Сочи” предложили 2 милиона и половина за Кордоба, но българска банка е посъветвала шефовете на “Левски”, че не е много добре да се прави бизнес с руския клуб. Вариантът е бил със специфична клауза в договора, според която, ако футболистът внесе фиксирана сума, може да  разтрогне договора си с клуба.

Ивков разкри, че е преговарял с бившия панамски клуб на Кордоба, тъй като му се дължи 25% от бъдещ трансфер на защитника и те са били склонни да намалят процента. 

Изпълнителният директор на "сините" каза, че бил в Дубай, за да се срещне с бившия собственик Васил Божков, който му е казал да не се притеснява, че знае къде да го намери, а задълженията могат да се разсрочат.

Ивков допусна, че дните му в Левски може би са преброени и каза, че от доста време не общуват с мажоритарния собственик Наско Сираков. След реванша с ПАОК комуникацията се е нарушила, а стаите им били една до друга. Босът започнал да се меси в прякото управление и разривът започнал от там.

Изявлението на Ивков дойде часове, след като шефовете на дружеството “Левски на левскарите”, което трябваше да поеме управлението на клуба, придобивайки мажоритарния пакет акции, поискаха оставки и настояха за промени.

Председателят Димитър Костадинов и негови съретници - организирани фенове, призоваха който лъже за провалените трансфери, да си тръгне. Или Сираков, или Ивков и Стоилов от друга страна.

Според запалянковците “Левски” се управлява непрозрачно. Или това става избирателно. Като цяло те критикуваха мениджмънта на Наско Сираков - за взети или невзети решения по всички направления.

А че в “Левски” царува разкол и силните не общуват помежду си, не и както преди, говори фактът, че днешната пресконференция на Сираков и Стоилов бе отложена.

Тя бе заявена от мажоритарния собственик през миналата седмица, но треньорът заяви, че няма да участва. На нея трябваше да се говори за дългове.