Лили Иванова не остана безразлична към дарителската кампания на "Левски" за близо 12-милионния дълг към НАП. Тя е превела 1000 лева, става ясно от копие от платежно нареждане, публикувано на официалната страница на клуба във Фейсбук.

"С благодарност към примата на българската естрада Лили Иванова за поредния жест към любимия ѝ „Левски“. За нас е въпрос на привилегия да имаме поддръжник във Ваше лице и да знаем, че заставате редом до голямото левскарско семейство в неговата борба за съхранение на клуба. Благодарим ви, че отново сте пример за левскарите…

По делата ще ги познаете!

Наско Сираков", се казва в поста.

Благодарност на Лили Иванова изказва и Илиана Раева, съпругата на мажоритарния собственик Наско Сираков, която вчера отпразнува 60 години с пищно тържество.

Кампанията за борча към НАП, който на теория би могъл да коства професионалния лиценз на "сините", стартира в края на февруари. Това стана след оттеглянето от преговорите за придобиване на клуба на сръбския бизнесмен Драган Шолак.

Приходната агенция запорира сметките и сложи ръка на 30 процента от приходите на "Левски". Това доведе до явен разкол в управлението на "Герена". Изолираният от Сираков директор Иво Ивков нарече условията от НАП към "Левски" "унизителни". Те били договорени от представители на спонсора "Палмс бет".

Така "Левски" в момента се управлява от два полюса, като Ивков има подкрепата на треньора Станимир Стоилов. Запалянковците също са разделени.