Билетите за първия мач на Аржентина след спечелената световна титла отдавна са разпродадени, а повече от милион и половина души са направили допълнителни заявки и се надяват на щастливо стечение на обстоятелствата, за да влязат на стадиона.

“Албиселесте” приема Панама в приятелски мач 23 март на стадион “Ел Монументал” и независимо че е контрола срещу скромен съперник, интересът бие всички рекорди.

Агенция Ройтерс отбелязва този факт на фона на високите цени за приятелски мач със скромен съперник и растящата инфлация в страната.

Наскоро обновеният стадион на “Ривър Плейт” е с капацитет от 83 хиляди седащи места, като цените варират от 12 хиляди до 49 хиляди аржентински песос (между 59 и 241 долара).

Те отдавна са разпродадени, а списъкът с чакащи наброява 1,550 милиона души, обяви президентът на Аржентинската футболна асоциация (АФА) Клаудио Тапия.

Той съобщи още нещо изумително - във федерацията са получени 131 хиляди заявки за журналистически акредитации.

Бихме се радвали, ако можем да изпълним всички заявки за акредитации, но само за медиите ще ни трябват два стадиона “Ел Монументал”, а “Ривър Плейт” има само един. Лудостта за Аржентина е тотална и невиждана, написа президентът на централата в Туитър профила си.

Няма данни колко хора са поискали да си купят билети за втората приятелска среща на Аржентина през март. Тя е на 28 март срещу отбора на остров Кюрасао и ще се играе на стадион "Сантяго дел Естеро", капацитетът е на който е едва 30 000 места.

В отбора на Панама в този исторически мач имат шанса да играят и двама футболисти от българското първенство. Това са защитникът на “Левски” Хосе Кордоба и крилото на втородивизионния “Етър” Мартин Моран.