“Барселона” е все по-близо да титлата на Испания след драматично 2:1 над “Реал” (Мадрид) в “Ел класико” на “Камп ноу” от Ла лига.

12 кръга преди края каталунците имат 12 точки аванс пред вечния съперник. Двата тима ще спорят в началото на април и в реванш за Кралската купа на същата арена, Барса спечели първия сблъсък с 1:0 в столицата.

Франк Кесие отбеляза в добавеното време и вдигна на крак над 80 хиляди на стадиона. Домакините видимо бяха доволни и на 1:1 в края, предвид голямата разлика в точките, докато “белите” бяха по-настойчиви след почивката.

Мачът можеше да има и точно обратната развръзка. В 81-ата влезлият като смяна Марко Асенсио отбеляза, като засече центриране, но ВАР прецени, че е имало засада - за сантиметри.

Барса започна ударно и притисна опонента си, създавайки работа на Тибо Куртоа още от първите минути. Вместо да падне гол обаче в неговата врата, топката с огромен късмет за гостите влетя в мрежата на Тер Стеген.

Това стана след центриране на Винисиус Жуниор и рикошет в Араухо - автогол, 1:0 за “лос меренгес”.

Попадението смути домакините. “Реал” задиктува събитията на терена, чак след 30-ата минута “Барселона” започна да организира опасни атаки отново.

И успя да изравни точно преди почивката с точен изстрел на Сержи Роберто, който сложи край на продължителна обсада пред Куртоа.

В началото на второто полувреме и двата тима вдигнаха оборотите, акциите следваха едва след друга. Запомни се странична ножица на Роберт Левандовски.

В последните минути Карло Анчелоти рискува и пусна в игра повече атакуващи играчи. Ходът му почти му донесе успех с незачетения гол на Асенсио.

В крайна сметка “Барселона” нанесе последния удар, така спечели трети пореден мач срещу “Реал” - все тази година. Първият бе за Суперкупата в Саудитска Арабия.