Кметът на Пазарджик Тодор Попов и президентът на “Хебър” Елизар Спасов представиха новия старши треньор на тима - Любослав Пенев. Той предизвестено зае мястото на уволнения вчера Владимир Манчев.

Пенев, който по-рано през сезона бе начело на ЦСКА 1948, но напусна по свое желание в края на м.г., заяви, че ще направи всичко по силите си да помогне на отбора да запази мястото си в елита на българския футбол.

Задачата му изглежда трудна. “Хебър” е 15-и, на 4 т. от 14-ия “Пирин” (Благоевград) и на 5 от спасителното 13-о място, където е “Берое”. Директно изпадат последните два - сега “Спартак” (Варна) и “Хебър”, а 14-ият играе бараж с третия от Втора лига.

"Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива неща. Имаме да изиграем 6+5 мача. Това са 11 мача, което прави 33 точки. Не са малко. Така че с общи усилия на треньорски щаб, футболисти, ръководство и фенове, трябва да дадем максималното да постигнем тази цел, която сега е една - оставане в елита на българския футбол", каза Любослав Пенев на първия си брифинг като старши треньор на “Хебър”.

"Щабът ще е от 5 човека. Треньорът на вратарите и кондиционният остават. С мен идват Ради Здравков и Наско Стоилов, и преди сме работили заедно. Ще се запозная с футболистите на тренировката следобед. Това е професията ми, обичам футбола, обичам да работя", каза още той.

Кметът Тодор Попов разкри, че договорът на Пенев е до края на сезона, като изцяло от треньора зависи дали ще продължи работата си в отбора и през следващия сезон.

"На първо място ще поставим победата. Но няма отбор, който само да побеждава или да губи. Момчетата трябва да бъдат спокойни. Аз съм взискателен треньор, нищо страшно няма, така трябва. Всичко стъпва на база дисциплина и много работа. Притеснение нямам никакво. Аз съм много смел човек. Претендирам, че разбирам от футбол. Всички знания, които имам, ще ги предам на отбора", добави Любослав Пенев.

"Искаме дългосрочни отношения с Любо Пенев, но от него зависи колко ще остане  при нас", каза кметът.

Новият треньор ще направи официален дебют начело на “Хебър” в двубоя срещу “Черно море” на 9 април. Преди това тимът ще изиграе две контроли - срещу “Миньор” (Перник) в събота и седмица по-късно срещу “Локомотив” (Пловдив).