Димитър Любенов, който под въздействия на алкохол и наркотици, предизвика ПТП на софийското Околовръстно, уби човек, и тежко рани жена му, днес започна да тропа по банката на Софийския апелативен съд:

"Стига с тия арести и задържания", викна Любенов в съда, като тропна по банката на подсъдимия.

За любопитното му поведение съобщава пресслужбата на САС.

Както Клуб Z писа, за да е по-пълен кефът на младия човек, тогава той платил 200 лв. на двама полицаи, които са го "поели" от шофьор на фирма за дринк-енд-драйв и го ескортирали с патрулката по Околовръстното, за да покара - такива поне са прокурорските обвинения.

Движел се е с около 200 км/ч.

Освен това, според свидетели, цитирани от телевизиите, след като убива жертвата - възрастен френски турист, прибиращ се от Банско, той е чут да се оплаква на приятели по телефона, че "панамерата е на кайма" - визирайки поршето си.

Тричленен състав на Апелативен съд - София днес за пореден път остави в ареста Любенов. Той е обвинен за причиняване на смърт на френски гражданин при шофиране с висока скорост след употреба на алкохол и наркотични вещества на Околовръстен път в София.

Съдът изцяло се съгласи с доводите на първоинстанционния Софийски градски съд и се мотиира с достатъчно данни по делото, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Нещо повече - вече са събрани много факти, които затвърждават обвинението в умишлено извършено престъпление, тъй като Любенов е съзнавал, че не е в състояние да шофира след употребата на алкохол и наркотици и е разчитал на случайност, за да е стане катастрофа.

Високата скорост, с която е управлявал, показва и липса на преценка за поведението му на пътя.

Както Клуб Z  писа, за разлика например от случая с Георги Семерджиев и двете убити момичета пред мол "Парк център", при Любенов прокуратурата ще опита да докаже евентуален умисъл, а не деяние по непредпазливост. Засега подобно обвинение пред две съдебни инстанции бе поддържано, но неуспешно и срещу Кристиан Николов, който уби Милен Цветков.

Обвиняемият днес настоя да бъде пуснат, за да си види семейството, като беше категоричен, че не е убиец, а е станало ПТП в което един е починал. Заяви още, че е добър шофьор, плащал си е глобите и мястото му не е в ареста с всякакви убийци и престъпници, имал си семейство и бизнес, а освен това в килията имало дървеници и хлебарки.

Магистратите поясниха още, че Любенов има множество санкции за шофиране с превишена скорост, а високата обществена опасност на извършеното от него налага извод, че при изменение на мярката той може да извърши ново престъпление, съобщават от апелативния съд.

Определението на САС е окончателно.