България записа фалстарт в квалификациите за Евро 2024 в Гермаиня - 0:1 срещу Черна гора на стадиона в Разград. Единствения гол реализира Никола Кръстович в 70-ата минута  - след грешка на Филип Кръстев в половината на нашия тим.

Съставът на сръбския селекционер Младен Кръстаич започна добре и направи два пропуска през първото полувреме и един в началото на второто. Гостите бяха по-добри след почивката, голът им дойде закономерно.

В 90-ата минута звездата на "Атлетико" (Мадрид) Стефан Савич изби пред голлинията удар на резервата Георги Русев. Равенството щеше да е заслужен резултат. В добавеното време имаше голови ситуации и пред двете врати.

Пролича малко по-високата класа на съперника, благодарение на неколцина опитни футболисти от големи клубове и първенства. В понеделник селекцията ни гостува на Унгария.

Дебют за А отбора ни направи защитникът на ЦСКА-София Християн Петров, заел мястото в титулярния състав на контузения Антон Недялков като ляв краен бранител.

Началото за младия тим на Кръстаич наистина бе добро, тимът ни започна агресивно, като играта по-често се водеше пред бившия страж на "Левски" Милан Миятович.

В 26-ата гостите сбъркаха и Кирил Десподов изведе сам отляво пред Миятович халфът на "Вердер" Илия Груев-младши. Той отправи удар, избит от вратаря с крак.

Малко след това Спас Делев стреля с глава от отлична позиция след свободен удар, но не уцели рамката. 

Последните минути на първата част обаче бяха за черногорците, които поставиха на изпитания вратаря Даниел Наумов. Той изби брилянтно удар с глава на Савич. Малко след това се намеси и срещу излезлия срещу него Адам Марушич.

В самия край на полувремето Наумов отби шут отдалеч на Вукан Савичевич.

И втората част започна отлично за "лъвовете". Кирил Десподов излезе на добра позиция, но ударът му не попадна в целта. След това Черна гора на свой ред пое инициативата. 

Гостите показаха ефективност - те не създадоха кой знае какви ситуации, но наказаха гафа на Кръстев. В самия край щурмът на България можеше да доведе до изравняване - най-вече в ситуацията с избитата топка пред голлинията. Но имаше и още две.

В крайна сметка България загуби и това едва ли изненадва някого, просто не стигна класа.