Сензационната на пръв поглед треньорска смяна в "Байерн" (Мюнхен) бе потвърдена от клуба - Юлиан Нагелсман е уволнен, мястото му заема Томас Тухел. Това става по време на паузата в първенствата и евротурнирите заради европейските квалификации. 

Нагелсман бе на ски ваканция, когато вестта го застигна, а снощи се завърна в Мюнхен, където бе уведомен за смяната си очи в очи. 

Босът Оливер Кан обясни промяната с това, че от януари насам отборът, имайки предвид колко голям бил потенциалът му, играел "все по-лошо и по-лошо", "все по-неуспешно и все по-неатрактивно". Така целите за сезона, а и за по-нататък били застрашени и управата взела решение да реагира, рече бившият вратар.

Нагелсман пое "Байерн" през 2021 г. от РБ "Лайпциг", наследявайки Ханзи Флик с петгодишен договор до 2026 г. С баварците той спечели Бундеслигата през миналия сезон. Девет кръга преди края на сезона "Байерн" е втори на точка от "Борусия" (Дортмунд), на който е домакин в следващия си мач от шампионата на 1 април.

Това ще бъде първи двубой за бившия треньор на "Борусия" Тухел начело на баварците. Той пък бе освободен от "Челси" миналата есен, когато американецът Тод Боули пое управлението на клуба. Тухел спечели Шампионската лига със "сините" преди близо две години.

Сега той се е съгласил на контракт до 2025 г. на "Алианц Арена". Първата му тренировка ще е в понеделник. "Байерн" е на тежък четвъртфинал в Шампионската лига - срещу "Манчестър Сити".