„Стоим си на едно място и вървим назад. Дълги години това е правено. Не са поемани рискове и може би за това сме в тази ситуация. Всичко в живота е причина и следствие.“

Това заяви техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо пред БНТ между двата мача на националния отбор от евроквалификациите. В петък България загуби от Черна гора с 0:1 в Разград, а в понеделник гостува на Унгария.

Националният отбор е на прав път, а Младен Кръстаич трябва да получи необходимото време да работи, казва Иванов. Според него подмладяването на тима е подходящ метод да бъдат постигнати положителни резултати.

Загубата снощи не бива да сваля доверието към Кръстаич, убеден е Иванов.

„Няма напрежение към Кръстаич. Ние знаем, че когато нещо почва да се изгражда, това е труден процес и няма как да стане за месец или два. Знаем, че пътят е труден, има много тръни по него, но знаем къде е бъдещето. Не можем да очакваме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач“, заяви Гонзо.

Липсата на свежи идеи пречи на развитието на футбола ни, добави техническият директор.

Иванов критикува метода на работа в клубовете:

„Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, не се дава възможност на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-добрия начин, за да изкарват футболисти.

От лидера в класирането ЦСКА няма нито един футболист в националния отбор… Там от 11 човека, 10 са чужденци“, рече пловдивчанинът, пропускайки все пак защитника на “червените” Християн Петров, който направи дебют срещу Черна гора.

Гневът на привържениците понякога е обоснован, смята бившият нападател.

„Примерно за мачовете със Северна Македония и Гибралтар и аз щях да псувам националния отбор. Нормално, когато отборът не играе добре и губи“, заключи Иванов.

Йордан Лечков: Унгария е много силен отбор и фаворит

Йордан Лечков коментира националния отбор за заминаване за Будапеща на летище “Варна” днес. Той е част от официалната делегация, водена от Борислав Михайлов.

"Не започнахме добре. Мисля, че като за първи мач момчетата бяха доста сковани. Не знам какви точно са били указанията на треньорското ръководство, но имахме своите положения. И смятам, че по-опитните футболисти извлякоха максималното да вземат трите точки", каза Лечков.

Попитан за следващите съперници, както и за позицията на Сърбия в нашата група G, той отговори:

"За мене Унгария е много силен отбор. Но се надявам нашият отбор да се представи добре. Винаги съм казвал, че всичко зависи от футболистите. Сега изпуснахме питомното у дома и отиваме да гоним дивото.

Сърбия не съм ги гледал, не мога да кажа колко са силни. Не си позволявам да давам оценка. Но за мене Унгария е много силен отбор и е фаворит в нашата група и за 1-ото място. Имат добър отбор, играят много силно", коментира още Лечков.

Антон Недялков отпадна и за този мач

Защитникът и капитан на “Лудогорец” Антон Недялков отпадна от състава и за втория мач в евроквалификациите - заради контузия.

Той не замина с отбора за унгарската столица, след като пропусна двубоя с Черна гора.

29-годишният защитник страда от възпаление на костта на петата - неизлекувана травма от доста време.

Недялков се яви на лагера на националите и до вчера правеше активна физиотерапия. Той е освободен да се върне в “Лудогорец”.