Старши треньорът на дублиращия отбор на "Левски" Елин Топузаков временно ще застане начело на първия отбор на „сините“ след раздялата със Станимир Стоилов, съобщи dsport.bg.

Бившият футболист на "сините" изведе футболистите на тренировката, преди която те се сбогуваха с досегашния си наставник Стоилов и неговия щаб.

Топузаков почти сигурно ще води "Левски" в предстоящото дерби с ЦСКА-София идния понеделник на стадион „Васил Левски“ от 17:30 ч. Не е ясно дали ще остане и след това до края на сезона.

Тръст "Синя България" дава акциите си на Стоилов, ако Сираков предостави своите

Тръст "Синя България" обяви, че има готовност да прехвърли миноритарния си пакет от акциите на "Левски" на напусналия треньор Станимир Стоилов, стига Наско Сираков да депозира своите 86,6 на сто в клуба.

Така "надцакването" между част от организираните привърженици и мажоритарния собственик продължава. Напоследък има напрежение, ескалирало покрай Общото събрание, на което от Надзорния съвет беше отстранен Петър Ганев, представител именно на "Синя България".

Предстои уволнението на директора Ивайло Ивков, а междувременно Станимир Стоилов, който има подкрепата на цялата синя общност, напусна треньорския пост.

Вчера Наско Сираков остро критикува и неглижира организираните привърженици.

Предложението на тръста:

"Уважаеми левскари, след допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителният съвет на организацията взе решение да предложи прехвърлянето на своя дял от 10% от капитала на ПФК Левски АД на Станимир Стоилов, при условие, че мажоритарният акционер Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.

Предложение за подобен ход бе направено спонтанно от фенове към Мъри на последната тренировка преди мача с Локомотив (София).

След като това предложение достигна до нас, решихме, че то е най-мъдрият вариант в настоящата ситуация. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният пазител на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност, е редно да се сдобие с механизъм, който да му позволи да изгради работеща управленска структура в ПФК "Левски" спрямо своята визия за развитието на клуба."

Днес стана ясно, че Наско Сираков ще даде пресконференция в сряда.