Наско Сираков обяви, че "съвсем скоро" ще спаси "Левски", като не едно, а "няколко сериозни неща" чакали клуба, на който той е мажоритарен собственик. Той направи това в интервю за предаването "Арена Спорт" по БНТ, в което отговори на напусналия снощи Станимир Стоилов, а също така на отстранените Петър Ганев и Иво Ивков.

Сираков три дни опитвал да убеди Стоилов да остане и дори бил готов да изпълни едно от исканията му, като и да остави Ивков на работа, но не като изпълнителен директор, а само като шеф на правния отдел на "Герена". Той посочи "неистини" в думите на треньора. 

Босът се закле във внучките си, че не под натиск от спонсора "Палмс бет" се разделя с Ивков, който още не е уволнен и ще продължи да изпълнява задълженията си до намиране на заместник. Директорът, специалист по спортно право, се държал "изключително неуважително и арогантно", а Сираков казал на Стоилов още преди два месеца, че ще го отпрати.

"Левски" трябва да е благодарен на "Палмс бет", защото без финансовата подкрепа на тази фирма нямаше да има отбор, нямаше да има Мъри и купа, заяви Наско Сираков. Той все още се надява специалистът да размисли и да се завърне, но даде да се разбере, че е готов да продължи и без него.

„Според мен и в момента "Левски" не изглежда като разграден двор. Това, че се случи този изключително голям проблем, защото аз по-тежка нощ не съм имал, започна Наско Сираков пред БНТ. - Съжалявам за решението на Мъри, но той изказа своята гледна точка, а аз моята. От 2 месеца съм му казал, че Иво Ивков от човешка гледна точка е приключил за мен и вече няма да е изпълнителен директор на клуба. Стига се до това заради крайно арогантно и неуважително отношение към мен и към спонсора. Той отблъсква хора от клуба и извън клуба. Той излъга пред медиите, че не е бил поканен в НАП, което не отговаря на истината.“

„Той (Станимир Стоилов бел. ред.) каза, че добре ме познава. Два дни се опитам да го убедя, че Иво Ивков няма проблеми с "Палмс бет", а големите му проблеми са с мен. Кълна се във внучките ми, че "Палмс бет" не са ме карали да уволнявам Ивков“, допълни Сираков.

Той говори за договора за управление с генералния спонсор на „сините“. Един от големите проблеми, според Стоилов, довели до разрива. Една от причините е, че отпуснати пари от хазартната компания се фактурирали като заеми. 

„По този прословут договор за управление, по който генералният спонсор е отпуснал 1 900 000 лева, фактурирал е 750 000 лв., които може да си поиска, но г-н Мило Борисов каза, че няма да си иска. Генералният спонсор винаги е отпускал по договорите средства напред. Имаме договори, по които на "Левски" са платени пари до юни. Една година търсихме генерален спонсор. Преди настоящия спонсор, най-голямата от офертите беше за 5 години за 5 милиона лв. Ние с "Палмс бет" сме подписали договор за 5 години на стойност 20 милиона лева“, обясни той.

На мача с "Локомотив" снощи в сектор "Б" се появиха надписи с обидни думи по адрес на Сираков. А част от организираните привърженици, сред които дружеството "Левски на левскарите", Националният клуб на привържениците, "Левски София-Запад" и Тръст "Синя България", го призозават да предаде акциите си на "Левски на левскарите". Поначало такъв бе замисълът на това формирование.

Сега обаче отношенията и тези фракции и организации за счупени, като Сираков показа, че е готов за битка с тях. Според него, те целяли "Левски" да е изцяло зависим".

Това е идеята на организираните фенове - да накарат "Палмс бет" и Мило Борисов да напуснат "Левски", а аз да им депозирам акциите. Депозирането на акциите означава, че тези акции губят право на глас и на следващият ден Сдружението или Тръстът поемат управлението на клуба, което означава, че аз не съм си спазил думата“, заяви един от Четвъртите в света.

„Тези момчета не могат да ме притеснят с плакати и бомби. Притеснява ме финансовото състояние на клуба. Сега ще започнат и свастики, за да бъдат по-големи наказанията. Бяха изпратени да изгонят Боби Михайлов на мач на националния отбор“, последното е по повод мача с Англия през есента на 2019 г. и поведението на част от публиката в сектор "Б", която се държеше провокативно и предизвика расисткия скандал.

Война с никого не водя, това, че съм казал, че са 1% от "синята" общност, аз ги надцених, защото те не са и толкова... Това е целта им - възможно най-много да може привържениците да бъдат разединени и отчаяни“, каза още той за организираните привърженици на "Левски".

За връщане на Станимир Стоилов

„Опитах се три дни да разговарям с него по всички въпроси. Едно от условията му беше неизпълнимо. На Общото събрание казах, че Ивков ще остане в клуба, но не този пост. Хората от сдружението като гледам как се хвърлят на барикадата, разбирам, че закъснях с уволнението на Ивков. Ще бъде направено преразглеждане на всички договори в клуба от последните 6 месеца, защото имам съмнения, че са подписани неща в ущърб на клуба“.

Готов съм на всичко, с изключение на това, че Ивайло Ивков не може да е изпълнителен директор. Той може да е само шеф на правния отдел.“

Готов ли е със заместник? Следвнащият мач е срещу ЦСКА-София...

„Не мога да ви кажа 12 часа след интервюто. Нямам вариант, днес или утре ще се вземе решение. Снощи до пресконференцията вярвах, че може Мъри да размисли“.

„Мъри е емблематичен треньор за "Левски", но ще трябва да продължим да работим без него. Аз винаги съм готов да правя опити Стоилов да работи на "Герена". Когато навлезеш в една материя, трябва да си добре запознат. Мъри каза една неистина, че клубът бил на печалба миналата година с приходи от 18 милиона и разходи от 12 милиона. "Левски" е на загуба от миналата година, защото има много разходи. Само ДДС е около 3 милиона лв. Клубът е назад с 1 милион лева. Когато говориш с цифри, не можеш да си играеш така, както аз си играя с внучките“, заяви Сираков.

За отстраняването на икономиста Петър Ганев от Надзорния съвет

Сираков не даде ясно обяснение защо икономистът Петър Ганев бе сменен. Принципно той е представител на Тръст "Синя България".

„Мъри си мисли, че Пепи Ганев не е в Надзорния съвет, защото ще гласува „против“ уволнението на Ивков, а Ивков може да го уволни само Управителния съвет. На този етап нямам идея кои хора ще ги заменят, но феновете ще имат представител. Няма да е човек на "Палмс бет" със сигурност, защото по законите на УЕФА и ФИФА нямам право.“

"Левски" е добре финансово, чакат го добри дни

„Нямаме притеснения, защото състоянието на "Левски" е много по-добро, отколкото преди година, рече мажоритарният собственик на "Левски", отново - за предстоящата официална смяна на Иво Ивков. - Той много добре знае (има предвид Стоилов - защо Ивков ще бъде освободен, бел. ред.) - за изключително арогантно и невъзпитано отношение към мен, на което свидетел бе Мъри. Мъри го накара да ми се извини след 2 часа. На другият ден даде пресконференция срещу мен, а аз с такива хора не мога да работя в "Левски“."

След което Сираков изрече обещание, каквото вече отправи два пъти, откакто стана мажоритарен собственик - преди днес в случаите с Джо Диксън и "Юнайтед груп".

„Щом съм обещал, че ще спася "Левски", а това ще се случи съвсем скоро. Ще разберете скоро, загатна Сираков и допълни на уточняващи въпроси на водещия: „Да, доста сериозни неща, не едно. Ние го изяснихме, до снощи винаги съм таял надежда в мен, че Мъри ще размисли.“

А може ли "Палмс бет" да размисли и да си тръгне от клуба, предвид последните събития?

„Не мога да кажа, трябва да питате тях, но те са подложени под сериозен натиск. Знаят, че в мое лице имат приятел и на тези хора всички левскари трябва да са им благодарни, защото без тях нямаше да има Мъри Стоилов, Купа и отбор. Няма 1 милиметър нещо, което Мъри да е поискал и да не е било изпълнено.“

„Левски" е най-белият клуб в България. В него няма "черни пари", всяка една стотинка минава по банков път. Феновете могат да са спокойни, защото всеки един лев е осчетоводен в клуба, каза Сираков. - За този договор за управление - трябва само един подпис на Ивков, за да прекрати договора и да няма неустойки. Защо не го направи?!“