Софийската районна прокуратура праща на съд жена, шофирала с 2,46 промила алкохол и причинила ПТП. Това става ясно от съобщение на прокурорската пресслужба.

Дамата е на 40 г., а впечатляващия резултат като алкохол (дори за мъже) постигнала в доста ранен час на 24 май 2022 г.

Явно е "запразнувала" отрано:

"... около 18:30 часа , обвиняемата С.С. управлявала лек автомобил „БМВ“ с посока на движение от бул. „Гоце Делчев” към бул. „Тодор Каблешков“, когато се ударила в паркиран лек автомобил „Смарт“, пишат разследващите.

Делото срещу С.С. продължава в Софийски районен съд.

Ето и прокурорското съобщение в оригинал:

Софийска районна прокуратура предаде на съд жена, шофирала с 2,46 промила алкохол и причинила ПТП

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 40-годишна жена, шофирала след употреба на алкохол и причинила ПТП.

На 24.05.2022 г. около 18:30 часа , обвиняемата С.С. управлявала лек автомобил „БМВ“ с посока на движение от бул. „Гоце Делчев” към бул. „Тодор Каблешков“, когато се ударила в паркиран лек автомобил „Смарт“. На мястото пристигнали полицаи и направили тест с „Дрегер 7510“ на С.С., който отчел положителен резултат. След това обвиняемата дала проби за изследване в болница, които показали, че С.С. е управлявала моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,46 на хиляда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Делото срещу С.С. продължава в Софийски районен съд.