Издевателствата на Русия над украинците продължават. В социалните мрежи се появи снимка на глава на украински военнопленник, забита на метален прът. "Тарас заспа и не се събуди", цинично заяви авторът на публикацията.

Русия дава на войниците си термобарични оръжия. Те са със спорна слава, защото са много по-опустошителни от конвенционалните експлозиви с подобни размери и имат ужасно въздействие върху всеки, попаднал в радиуса на взрива им.

ГЕРБ-СДС трябва да се коалира с ПП-ДБ, за да има правителство и да се приеме бюджет. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той смъмри депутатите си, че се мръщят на предложението му за коалиция.

МВР работи, за да установи любопитната концентрация на преференциален вот за новоизбраната депутатка от ГЕРБ Славена Точева. Въпреки че прокуратурата не е видяла никакви нередности в нейните рекордни 10 159 индивидуални гласа в МИР Варна, идващи в голямата си част от селата, а съдът е отказал използване на специални разузнавателни средства (СРС).

Как може да бъде спряна войната в Украйна? Германското издание "Берлинер Цайтунг" реши да попита известният изкуствен интелект ChatGPT този въпрос по няколко различни начина. Получените отговори пък много развълнуваха руските медии, които бързо препечатаха информацията, включително руската държавна агенция РИА Новости.