Басистът на легендите Deep Purple Роджър Глоувър даде любопитно интервю за бразилското A Radio Rock, в което разказа за предстоящите планове на групата.

(Лесна справка сочи, че динозаврите Йън Пейс, Роджър Глоувър, Йън Гилън и клавиристът Дон Еъри, който замени покойния Джон Лорд, в момента са общо на 302 години - бел. ред. на Клуб Z)

От интервюто, цитирано от Zrockradio.bg, научаваме, че музикантите работят усилено по нов студиен албум с новия си китарист –ирландеца Саймън Макбрайд.

Глоувър коментира и раздялата след почти три десетилетия с китариста Стив Морс - по недобър, за съжаление, повод.

“Ами факт е, че наскоро претърпяхме голяма промяна, защото нашият китарист Стив Морс трябваше да се оттегли, за да може да се грижи за болната си съпруга.

И така, ние вече си имаме нов китарист – това е Саймън Макбрайд. Усещането с него е много различно, направо цялата група звучи доста различно. Ние обаче сме длъжни да прегърнем промяната. Не може постоянно да правиш едно и също нещо.

Разбира се, ние сме имали няколко значими промени през годините. Тази промяна обаче, е особено вълнуваща за мен. Защото в същото време ние работим и по нов албум. Някъде до края на тази или в началото на следващата година трябва да имаме издаден нов албум. Не можем да спрем да пишем нова музика. В подем сме.“

Цялото интервю с Роджър Глоувър може да чуете тук:

Рокрадиото припомня, че през юли 2022 г. Стив Морс обяви, че официално се оттегля от Deep Purple, защото жена му се бори с раково заболяване. Четири месеца по-рано Морс загатна, че вероятно ще се оттегли за известно време, с надеждата някой ден да се завърне. Впоследствие стана ясно, че Саймън Макбрайд ще заеме мястото му.

Стив Морс дойде в Deep Purple на мястото на Ричи Блекмор. Това се случи през 1994 г., което означава, че неговият престой в Purple е по-дълъг от този на Блекмор.

Саймън Макбрайд е китарист, певец и текстописец от Белфаст, Северна Ирландия.