В 11:45 часа взривно устройство избухна на пътя Самоков-Ковачевци пред кортеж от коли, превозващ главния прокурор Иван Гешев и семейството му. По данни на генералния секретар на МВР Петър Тодоров няма пострадали. 

Бомбата е целяла да убие, твърди зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Образувано е наказателно производство по Глава 1 от НК за терористичен акт.

Според председателя на Народното събрание Росен Желязков "днешният терористичен акт е не просто опит за покушение срещу главния прокурор, а срещу орган на държавната власт и държавността". "Тези действия ги бяхме забравили от 90-те години. Близо две поколения помнят какво се случваше в онези мутренски времена". 

На 1 януари 2024 година България трябва да въведе, както всички държави членки на ЕС и на ОИСР, минимален 15- процентен корпоративен данък за големите корпорации, които оперират в държавите членки и ОИСР. Това е задължение, което сме поели, не знам защо се пропуска в момента, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Украинската противовъздушна отбрана свали 15 от 18 ракети, изстреляни от руските сили в ранните часове на днешния ден по Украйна. "По първоначални данни няма жертви и пострадали сред гражданското население, както и разрушения по жилищни сгради или инфраструктурата", посочи столичната администрация.