Лионел Меси е отстранен от "Пари Сен Жермен" за две седмици, в които няма да тренира и играе с отбора, съобщиха световните агенции. Аржентинецът е санкциониран заради самоволно заминаване за Саудитска Арабия, за което не е уведомил и съответно получил разрешение.

Той е направил това в понеделник, поначало предвиден за почивен ден в ПСЖ. Старши треньорът Кристоф Галтие обаче решил да промени това и да събере отбора - като мярка за домакинското поражение от "Лориен" с 1:3 в неделя във френската Лига 1. Така Меси не се е явил на тренировката.

В клуба и отбора останали изненадани от снимки на Лео и семейството му от Саудитска Арабия из социалните мрежи. Визитата бе част от рекламен договор, който мегазвездата има с кралството. Целта в случая бе то да се рекламира като туристическа дестинация, а хонорарът на футболиста е мултимилионен.

Лео Меси е пред напускане на ПСЖ, тъй като договорът му изтича през юни и няма да бъде подновен. Наскоро той бе освиркан от фенове на парижани по време на мач.

№10 има оферта за умопомрачителните 400 милиона евро на сезон от саудитския "Ал Хилал", но желанието му е да се завърне в "Барселона", където да приключи кариерата си. Това е около два пъти повече от сумата, която заработва Кристиано Роналдо в "Ал Насър". 

Към момента обаче преминаване на световния шампион в Барса изглежда неособено реалистично - заради високата му заплата и строгите финансови изисквания в Ла Лига. При това положение дестинации като Близкия изток и САЩ могат да се окажат възможност.