Ръководството на ЦСКА-София настоява Апелативната комисия на БФС да се събере максимално бързо и да разгледа жалбата на "червените" срещу наказанието от два мача без публика след инцидентите на двубоя срещу "Лудогорец" (0:1).

Изпълнителният директор на "червените" Стоян Орманджиев заяви по време на честванията за 75-годишнитата на ЦСКА, че клубът настоява наказанието да отпадне, но предложи и варианти за частично затворен стадион или за присъствието на трибуните само на деца и майки.

Същевременно синът на бившия шеф на ЦСКА Стефан Орманджиев и внук на клубната легенда Стоян Орманджиев разкритикува част от феновете. Първо, заради счупените над 1000 седалки - и с палеж на мача със "Славия", а и заради хвърлените предмети, довели до санкциите на дисциплинарната комисия на БФС срещу "орлите".

"Когато се налагат наказания, нека да бъдат с еднакъв аршин към всички отбори. Нека тази строгост да бъде прилагана еднакво към всички, заяви Орманджиев в Деня на отворени врати на ст. "Българска армия". - Искаме това наказание да отпадне. Има варианти и с частично затворен стадион, деца с майки да дойдат на стадиона. Апелативната комисия да се събере максимално бързо. Това касае голям брой привърженици."

"Съгласен съм, че заради шепа хора страдаме всички, които искаме да бъдем на стадиона и ЦСКА да побеждава. Губим най-важното си предимство - публиката. Поведението е недопустимо. Много пъти съм го казвал - и на мача със Славия, и на мача с Лудогорец се прекрачиха граници, които не бива да бъдат прекрачвани", добави той.

"Хореография, песни, скандирания - това, което правят привържениците ни е страхотно! Но има някои неща, които са в повече. Веднага, след като разбрахме наказанието, с юридическия екип подготвихме необходимата жалба. Обстойно сме описали с какво не сме съгласни.

Обосновали сме се и сме поискали доказателства за тези много тежки наранявания, които са получени. Искаме медицинска експертиза. Имало много тежко пострадали и ние сме много загрижени за тях", каза още Стоян Орманджиев с ирония.