Ясна е приблизителната скорост, с която се е движил 18-годишния шофьор, който предизвика минути след полунощ завчера тежка катастрофа на булевард „Сливница“.

Това съобщава бТВ, като според предварителната експертиза, изготвена от вещо лице по искане на разследващите, той е карал с около 100 км/ч. Очаква се съдът да се произнесе по мярка за неотклонение на Адриан Антонов, който е изкарал книжка преди малко повече от 2 месеца.

Предстои да се изготви обстойна експертиза, която да установи с абсолютна точност скоростта, с която се е движил автомобилът в нощта на трагедията. Припомняме, че при инцидента загинаха 23-годишния Явор и 24-годишната Ани, които са готвели сватба. 

Случая днес коментира и столичната кметица Йорданка Фандъкова:

"Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница”, каза пред журналисти Фандъкова по време на проверките на дейностите по почистване на реките, преминаващи през територията на София. 

"Искам да изкажа искрените си съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на бул. "Сливница", каза още кметицата.

Тя допълни, че е абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата, и че истинският убиец е високата скорост. Булевардите са се превърнали в скоростни писти, посочи Фандъкова. 

Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди, каза още тя и допълни, че постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата.

Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта, каза Фандъкова. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни