Известният руски актьор Дмитрий Назаров и съпругата му – Олга Василиева, които бяха уволнение преди месеци за антивоенни позиции, а след това трябваше и да напуснат Русия, идват за представление в София на 22 май. 

„L’amour-Мур или держава набекрень“ гостува в НДК, зала „Азарян“, като част от европейско турне. Постановката вече беше представена при пълни зали осем пъти в Израел и Кипър.

Срещу Назаров (известен у нас с ролята си в сериала "Кухня") беше заведено административно дело за дискредитация на руската армия.

През януари той и неговата жена, заслужилата артистка на Русия Олга Василева, бяха уволнени от Московския художествен театър (МХТ) "Чехов". Актьорът работеше там от 2003 г.

След 24 февруари 2022 г. Назаров започна да публикува в своя YouTube канал антивоенни песни и стихове.

През януари Назаров и жена бяха накарани да си дадат оставките доброволно, в противен случай 29 души от трупата на театъра ще бъдат мобилизирани. След това двамата емигрираха във Франция.

Преди да бъдат отстранени, театърът в град Нижни Тагил отмени премиерата на спектакъла „Коренът на любовта“, в който Назаров беше в главната роля. Обяснението – „недоволството на жителите на града от изказвания на актьора по повод на специалната военна операция и на мобилизацията“.

Известен руски актьор беше уволнен заради позицията му против войната (ВИДЕО)

Дмитрий Назаров е руски театрален и киноактьор, а от 2000 г. е носител на званието "Народен артист на Руската федерация". Участвал е в повече от 40 филма, като е особено популярен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала "Кухня" (2012 - 2016 г.) и неговите продължения. „Печелил е наградата „Кристален Турандот" за най-добра мъжка роля. 

Олга Василиева също има изиграни десетки роли в МХТ „А. П. Чехов“. Снимала се е във филмите „Тобол", „Барханов и неговите телохранители", сериалите „Кухня" и „Предизвикателство".