В мач с много нерви и битка до последно, "Лудогорец" и ЦСКА-София направиха 2:2 в Разград от втората фаза на Първа лига. Резултатът е закономерен и устройва шампионите, които запазиха лидерската си позиция.

Първото полувреме бе по-интересното откъм надиграване и голове. Кирил Десподов откри в 18-ата минута, но още в 22-ата Тобиас Хайнц изравни с хубав удар. Гостите стигнаха до пълен обрат в 42-ата след грешка на домакините, довела до попадение на Маурисио Гарсез.

В 47-ата Игор Тиаго оползотвори пас на Десподов за крайното 2:2. За жалост след това се игра много малко футбол.

Така "Лудогорец" е с 1 точка аванс три мача преди края.

Двубоят предложи нервни изблици - и между двете скамейки, наред с битката на терена. И слабо съдийство от страна на Георги Кабаков, който ощети и двата отбора. Човек от щаба на Саша Илич бе изгонен преди почивката, а в края на срещата Козмин Моци влезе в размяна на реплики с асистенти на сръбския треньор на ЦСКА-София.

Мачът започна много неочаквано. "Червените" можеха да поведат още в 14-ата секунда, което вероятно щеше да е рекорд за най-бърз гол в историята на родния шампионат. Тобиас Хайнц бе изведен на добра позиция отляво пред Серджио Пад, но стреля слабо и неточно.

Нататък противниците се надиграваха в търсене на попадение. В 16-ата минута гостите имаха претенции за дузпа и те не бяха неоснователни - за съприкосновение между Франко Русо и Хайнц, но Кабаков дори не прегледа ситуацията, може би осланяйки се на колегите си във ВАР.

Само две минути по-късно Десподов с лекота надбяга тромавия Амос Юга и с техничен диагонален изстрел откри - 1:0.

Последва бърз отговор - норвежецът Хайнц посрещна отбита топка и от 20-ина метра матира Пад с попадение в горния десен ъгъл на рамката. Това бяха най-добрите минути в мача от гледна точка на качеството на футбола и ситуациите пред двете врати.

Кабаков не бе в този тон, показвайки различен критерий за нарушения и картони - в полза на "Лудогорец".

В 31-ата Бусато по-чудо спаси вратата си при рикошет от удар на Десподов.

В 34-ата претендентът стигна до пълен обрат след грешка в тила на своя съперник - агресивната преса даде резултат, Марселино Кареасо открадна топката и я поднесе на Гарсез, който опъна мрежата - 2:1.

ЦСКА-София имаше преимущество до края на полувремето, при малко повече точност в две ситуации можеше да отбележи и трети гол. Тимът не успя и да опази резултата дълго след почивката. 

Юга отново не бе на ниво срещу Десподов, който сложи топката на главата на Игор Тиаго и бразилецът, на головете на когото "Лудогорец" ще дължи титлата, ако отново я защити, бе точен за 2:2.

Развоят върна увереността на "зелените", които намалиха грешките и на свой ред поеха инициативата, ограничавайки гостите да атакуват. След малко повече от час игра Игор Тиаго се размина с гол за 3:2.

В края той имаше съприкосновение с вратаря Бусато и лудогорци на свой ред поискаха дузпа, като протестите им продължиха и след края на срещата. Отново - Кабаков не се възползва от ВАР. Бе на път и да "изпусне мача" - затваряйки си очите за дисциплинарни нарушения.

ЦСКА-София нямаше шансовете от първата част, не успя да осъществи натиск в края, а "Лудогорец" явно е доста по-доволен от точката.

Тъжно, но факт - през второто полувреме се игра много по-малко футбол, играта бе много накъсана и лишена от смисъл. Изобилстваха нервите, подклаждани повече от свадите между двете скамейки. И от неумението на рефера да ръководи сблъсъка на нужното ниво.

При прибирането си в съблекалнята играчите на ЦСКА-София влязоха в размяна на гневни реплики и обиди с част от домакинската агитка. Наложи се намеса на полицията.

По-рано днес "Черно море" и ЦСКА 1948 направиха 1:1, което пък заплита битката за третото и четвъртото място - важни за Лигата на конференциите.

ЦСКА-София след мача във Фейсбук: 

Това се появи на официалната Фейсбук страница на ЦСКА-София.

"Лудогорец": Реферът Георги Кабаков и ВАР съдиите удариха едно рамо на гостите

Разградчани са на друго мнение, личи от позиция пък на тяхната официална фейсбук страница.