Неделният ден премина под знака на едно голямо объркване - падна ли украинският град Бахмут под руска окупация или не. Първо - самият шеф на "Вагнер" Пригожин обяви още вчера, че контролира града. Москва потвърди, а световните медии предадоха, че още сутрина президентът Володимир Зеленски е потвърдил. Оказа се - не е точно така и по-късно следобяд той обяви, че "към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия".

Кабинетът "Габриел" ще е съставен от неполитически лица, а поне 5 министерски кресла ще бъдат дадени на "Има такъв народ" и ДПС. Това заяви председателят на парламента Росен Желязков. 

Национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г., както и "продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) за предстоящите местни и европейски избори. Такова предложение отправя Изпълнителният съвет на Демократи за силна България (ДСБ), част от състава на "Демократична България", със своя резолюция днес. Това предложение е адресирано до обединението с "Продължаваме промяната".

"Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и факти, за които отдавна се говори в правната общност. Тези проблеми съществуват от години, но умело се прикриваха и премълчаваха".  Това каза пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. В предаването "Неделя 150" Демерджиев подчерта, че практиката с "дела на трупчета" може да бъде прекратена със законодателни промени, които да дисциплинират прокуратурата в приключването на делата.

В Германия е започнато разследване, след като руска журналистка и активистка, участвали в конференция в Берлин, съобщиха за здравословни проблеми, които биха могли да доведат до съмнения за отравяне, съобщи полицията, цитирана днес в седмичника „Велт ам зонтаг“, предаде Франс прес.

Избори в Гърция. Резултати все още няма, но по предварителни данни досегашните управляващи на Мицотакис "Неа Демократия" водят пред левичарската "Сириза".