Главният прокурор Иван Гешев, който днес се впусна в дълго продължение на изявлението и разкритията си, даже и със записи, отново избра любопитни акценти в облеклото си. Те крещяха: "Аз обичам САЩ. Америка, помогни ми!".

Вратовръзката, станала обект на медийно изучаване и интерпретации още преди седмица, отново беше същата - червена на бели слончета. Слонът е добре известният символ на Републиканската партия на САЩ. Между слончетата се виждат знаменца, които приличат на американски. За да се подсигури обаче от всички отвъдокеански партийни посоки, главният прокурор беше комплектовал вратовръзката с копчета за ръкавели - с магарета в цветовете на американския флаг. Отново доста натрапчиво послание - магарето е символът на Демократическата партия на САЩ.

За посещенията на Гешев в САЩ също беше наблегнато при изявлението. Преди месеци пиарът на прокуратурата активно развиваше историята за поканения на молитвена закуска във Вашингтон главен прокурор, че и лично поканен от президента Джо Байдън. Работата не се оказа съвсем такава, даже никак - нито поканата, нито закуската, но все пак имаше няколко снимки с американски политици.

Всъщност избухването на скандала в прокуратурата и искането за оставката му се случи точно при последното пребиваване на главния прокурор в САЩ. Гешев от известно време много държи да се позиционира като близък до Вашингтон и да налага образа си на борец срещу руското влияние в България, съответно и заради това подлаган на атентати и политически тормоз по тази линия.

В днешния външен вид на главния прокурор - имаше още два червени елемента - изключително зачервеното му лице, подчертавано от елементите на вратовръзката му в същия цвят.

А аксесоарите, крещящи "Обичам те, Америка. Харесай ме и ти!", по особен начин се допълваха от често срещания по нашенските политически ширини - червен конец. Против уроки. За всеки случай. Ако записите и заплахите не помогнат.