Популярният сръбски футболист от близкото минало Саво Милошевич ще бъде новият старши треньор на "Левски", съобщи сръбското издание MaxBet Sport, цитирано от БТА.

Според информацията бившият нападател е постигнал договорка с ръководството на "сините" и до края на седмицата ще пристигне в София, за да подпише с клуба.

49-годишният сърбин направи впечатляваща кариера като футболист, но има все още скромен опит на треньорското поприще. За последно той води добре познатият в страната ни "Олимпия" (Любляна), а преди това бе начело на сръбския гранд "Партизан", където даваше указания на сегашния треньор на ЦСКА-София и тогавашен капитан на "черно-белите" Саша Илич.

Саво Милошевич има 102 мача и 37 гола за националния отбор на бивша Югославия и Сърбия. Като играч е защитавал цветовете на отбори като "Астън Вила", "Сарагоса", "Парма", "Еспаньол", "Селта" (Виго), "Осасуна" и др.

Освен Милошевич, в последните дни още няколко имена от бивша Югославия са споменавани в медиите като варианти за треньорския пост на "Левски". Сред тях са черногорецът Миодраг Божович и сегашният наставник на "Цървена звезда" Милош Милоевич, чийто договор няма да бъде подновен.

"Левски" остана без предводител по-рано тази година, когато Станимир Стоилов подаде оставка заради противоречия с ръководството. Мястото му временно зае Елин Топузаков, който е на път да класира "сините" за евротурнирите - максимумът на този етап, но въпреки това не е сред кандидатите да заеме поста за постоянно.