"Левски" е получил условен лиценз "под мониторинг" за участие в турнира Лига на конференциите от лятото, стана ясно след днешното редовно заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

Тимът първо трябва да си спечели мястото, но има добри шансове за това - в битката за третото място е, но ще може и с четвъртото, както изглежда.

"Левски" бе под мониторинг и през миналата година. Лицензионната комисия на БФС явно е счела, че положението остава същото и през настоящата - не се влошило, нито подобрило. "Сините" имат огромен дълг към НАП, като се споразумя с приходната агенция част от приходите директно да отиват в сметките й.

ИК утвърди решение на въпросната комисия лиценз за участие в евротурнирите (стига да го постигнат по спортен път) да получат "Лудогорец", ЦСКА-София, "Славия", "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА 1948, "Берое", "Черно море" и "Левски" (под условие).

Изпълнителният комитет на БФС прие проект на спортен календар за сезон 2023/2024 г., според който първият полусезон на следващото първенство в Първа и Втора лига ще стартира на 15-16 юли и ще завърши на 9-10 декември 2023 г. 16-17 декември са резервни дати за отложени срещи. 

Предвижда се пролетният дял да стартира на 17-18 февруари и да завърши на 25-26 май 2024 г., като баражите в Първа и Втора лига са предвидени за периода 31 май - 1 юни 2024 г. Финалът за Купа България е насрочен за 15 май 2024 г.