Георги Домусчиев, който заедно със своя брат Кирил Домусчиев е собственик на "Лудогорец", коментира спекулации за уговорки, в които клубът бил влязъл в края на сезона.

Това стана снощи, след като тимът спечели Купата на България с 3:1 на финала на почти празния стадион "Васил Левски" срещу ЦСКА 1948. От дни се твърдеше, че "орлите" ще загубят от ЦСКА 1948 спора за националния трофей, който пък щял да "полегне" в неделя в мача за първенство в Бистрица.

"Наслушах се на една камара глупости как еди-какво си било уговорено. Няма уговорки, рече Георги Домусчиев пред журналисти край ст. "Васил Левски". - През 1999 г. гледах на "Литекс" и ЦСКА уговорките, при нас такова нещо няма. Ние винаги сме играли феърплей. Погледнете срещу нас всеки отбор как играе и как се хвърля."

"Не можем да сме спокойни, защото имаме три изключително трудни мача, които ни предстоят. ЦСКА 1948 и "Левски" са отборите, които ни взеха по 4 точки, тоест не очаквам лесни мачове. Срещу "Черно море" видяхте какви трудни мачове имахме и за първенство, и за Купата. Надявам се момчетата да намерят сили и качества, за да победят", каза още той.

Той отказа да говори за писанията, че "Лудогорец" е в напреднали преговори за продажбата на бразилската си звезда Игор Тиаго в Белгия.

Малко повече светлина за бъдещето на футболиста, вкарал най-важните голове за "орлите" този сезон, хвърли спортният директор Георги Караманджуков. Според БТА кандидати за тарана са белгийските "Брюж" и "Генк". Първият тим няма да стане шампион, съответно ще пропусне Шампионската лига, така в страната се твърди, че ще ограничи разходите си.

В същото време "Лудогорец" иска милиони за Тиаго. Твърдеше се за интерес и от страна на "Андерлехт", отстранил "Лудогорец" в Лигата на конференциите в началото на годината.

"Да, има интерес. "Лудогорец" не продава на всяка цена. Бъдете сигурни, че ако се стигне до сделка за Тиаго, тя ще бъде може би рекордна за българския пазар, отговори Караманджуков пред репортери. - Все пак той е много млад, виждаме изключително негово израстване през последните 3-4 месеца. Много хора ни обвиняваха, че се разделихме с Пиерос Сотириу преди 5-6 месеца. Но това беше решение на спортно-техническото ръководство и лично мое решение да дадем шанс на Тиаго и момчето си го грабна. И дори по-бързо от очакваното направи изключително силни мачове не само в България, но и в Европа."

"Няколко белгийски отбора имат интеpес за него. Но ние не само финансово гледаме на офертите. Важно е клубът, в който отиде, да бъде достатъчно класен. И все пак той да играе на голямо ниво. Дали е "Генк"? Още малко търпение и ще разберете. Нямаме намерение да го спираме. Все пак когато един футболист знае за интерес към него, и е наясно, че ще получава в пъти по-голяма заплата от тази в България, нормално е да му се понижи мотивация и да не е полезен, ако не се стигне до трансфер", завърши директорът.