Тодор Янчев е подал оставка като старши треньор на ЦСКА 1948 и тя е била приета от клубната управа, съобщава dsport. Малко по-късно дойде потвърждение от клуба.

Янчев е заявил, че напуска след снощната загуба на финала за Купата от "Лудогорец". До края на сезона временен наставник ще бъде Атанас Рибарски, който успешно води втория отбор на ЦСКА 1948 във Втора лига - напът е да го направи първенец.

Специалистът, работил в школата на "Берое", реално ще е третият треньор начело на създадения през 2016 г. отбор. Сезонът започна с назначения преди година Любослав Пенев, който си тръгна сам в края на 2022-ра, за да бъде заменен от Янчев.

ЦСКА 1948 напоследък не постига желаните резултати, като може да изгуби третото място, което този шампионат дава право на директно класиране за квалификациите в Лигата на конференциите. Разликата в точките с четвъртия "Левски" е само три, като в неделя тимът приема "Лудогорец" в Бистрица.

Треньорска смяна и в "Ботев" (Пловдив)

Поредна треньорска смяна - пета този сезон (!), има и в "Ботев". БТА съобщи, че шампионатът ще завърши познатият от школата на "канарчетата" Стефан Стоянов. Той заменя напусналия преди два дни Бруно Балтазар.

Стоянов също е с временен статут. 

Преди няколко години той бе наставник на втория отбор, а в известен период и временен треньор на представителния тим - през късната есен на 2020 г. Но различия във вижданията за футбола с някои шефове на клуба го принудиха да напусне.

Сега Стоянов е поканен да се върне в "Ботев" (Пловдив) и да води отбора в оставащите три мача до края на сезона. Отборът играе в групата за разпределение на местата 7-10 във втората фаза, но няма шансове да стигне до плейоф за Лигата на конференциите.