"Левски" си осигури най-малко четвъртото място в Първа лига, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Това стана факт с победа над "Черно море" с 2:1 на ст. "Георги Аспарухов". Два кръга преди края "моряците" са на 7 точки от "сините", така изгубиха шансове за Европа, ще доиграят сезона само за чест.

Тимът на временния треньор Елин Топузаков се изравни по точки - по 61, с третия ЦСКА 1948, който в неделя приема "Лудогорец". Един измежду "орлите" и ЦСКА-София (утре домакинства на "Локомотив" Пловдив) ще играе в Шампионската лига. Вторият и третият влизат в ЛК, а четвъртият играе плейоф със седмия - почти сигурно "Славия", за последната квота.

"Левски" трябваше да прави обрат срещу "Черно море", който съжалява, че не си тръгна от София поне с точка. При втория гол на домакините тимът на гостите бе по-добрият, на няколко пъти се размина с попадение. 

"Черно море" удари първи на "Герена" - в 12-ата Матеус Машадо оползотвори подаване на Виктор Попов за 1:0.

"Сините" отвърнаха бързо, натиснаха и не мина много време преди да изравнят - още в 17-ата Уелтън проби отляво на атаката и асистира на Рикардиньо за 1:1.

"Левски" се размина с пълния обрат още до почивката, когато от сходна ситуация Уелтън подаде на Ивелин Попов, но той не успя да преодолее вратаря Иван Дюлгеров.

След почивката "моряците" започнаха по-активно. Мазир Сула направи два пропуска, а малко след това Алекс Фернандес имаше дори по-чиста ситуация, но прати топката над вратата. 

От това се възползва "Левски". В 71-ата Дюлгеров не се намеси добре при центриране и топката попадна в Рикардиньо, който намери с глава опразнената врата - 2:1.

"Черно море" успя да притисне съперника си в края. Най-добрата възможност бе свободен удар на дъгата, от който Атанас Илиев отправи силен шут, а вратарят Пламен Андреев се намеси и изби.

На "Левски" предстоят мачове с "Лудогорец" и ЦСКА-София в последните два кръга.