Григор Димитров се размина с първата си титла на турнир от ATP от края на 2017 г. Той загуби от чилиеца Николас Джари на финала на надпреварата от ATP 250 в Женева с награден фонд 563 хиляди евро - 6:7(1), 1:6 за 1:36 часа игра.

За последно Димитров игра финал в тура на ATP през февруари 2018 г. в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер. Той има осем титли.

Поставеният под номер 4 хасковлия, който участва с "уайлд кард" в Женева, допусна пробив още в третия гейм, който успя да върне в осмия за 4:4. Първият сет бе решен след тайбрек, в който българинът отстъпи с 1:7.

Поражението в тайбрека видимо разколеба Димитров, който загуби концентрация и набързо отстъпи в първите пет гейма на втория сет. Българинът успя да вземе един гейм и намали на 1:5, но след това отстъпи без съпротива и чилиецът триумфира с трофея.

Въпреки загубата във финала, Григор си гарантира завръщане в топ 30 на ранглистата на АТП.  

Турнирът в Женева бе последна проверка преди започващото в неделя Открито първенство на Франция. Димитров ще играе в първия кръг в Париж срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов.