ЦСКА 1948 и "Лудогорец" завършиха 2:2 в мач от челната шестица на Първа лига, така два кръга преди края ЦСКА-София остава начело с точка повече от "орлите".

Създаденият през 2016 г. отбор помогна на големия си враг, но през следващата седмица му гостува на стадион "Българска армия", където най-вероятно ще го чака пълен стадион и адска атмосфера на 3 юни. "Лудогорец" пък приема "Левски", който спори с ЦСКА 1948 за третото място, даващо право на участие в Лигата на конференциите.

И тук двата тима са разделени от 1 точка - в полза на "червените". ЦСКА 1948 за трети път този сезон направи равен на "Лудогорец" в шампионата. Очертава се драматичен край на първенството, сега предимството е на страната на ЦСКА-София, който само трябва да спечели и двете си срещи. И то, ако опонентът не бърка.

Преди броени дни "Лудогорец" нямаше особени проблеми срещу ЦСКА 1948 на финала за Купата, но днес се подхлъзна на наводнения и много тежък терен в Бистрица. На два пъти поведе, но края на добавеното време можеше и да загуби.

През първото полувреме съперниците опитваха да се нагодят към терена, като бързо стана ясно, че този път "зелените" ще имат повече трудности. Кайо Видал и Бърнард Текпетей създадоха добри ситуации за гостите, а Георги Русев не бе далеч от гола за домакините.

Шоуто се разигра след почивката. 

Секунди след подновяването на играта Мануел Шоу подаде към Спас Делев, който надбяга защитник и преодоля съотборника си в националния отбор Даниел Наумов с прецизен удар. ЦСКА 1948 изравни в 58-ата минута чрез Педриньо, който получи топката от Георги Русев и преодоля Серджио Пад с лекота за 1:1.

След само още 4 минути "Лудогорец" поведе отново, този път чрез Кирил Десподов, прострелял отблизо Наумов. Той получи контузия в ситуацията и бе заменен от резервата Генадий Ганев, пазил много стабилно до края.

ЦСКА 1948 стигна до втория си изравнителен гол в 86-ата минута, когато голмайсторът на първенството Ивайло Чочев вкара с много красив удар от въздуха. Той получи топката на границата на наказателното поле и я изпрати в мрежата на гостите с първото докосване.

"Орлите" натиснаха, но ЦСКА 1948 можеше да стигне и до пълен обрат, след като в деветата минута на добавеното време (8 мин.) Радослав Кирилов получи шанс да стреля в наказателното поле, ала изпрати топката над напречната греда.

 Това бе първи двубой като старши треньор на ЦСКА 1948 (макар и временен) за Атанас Рибарски, който замени напусналия Тодор Янчев.