Неназовани източници на две различни телевизии твърдят, че Петьо Петров - Пепи Еврото е изпуснат да избяга при масирана операция на полицията и прокуратурата, която тече от снощи в кв. "Драгалевци".

Според БНТ дори соченият за "брокер" на Темида, е избягал през подземен тунел.

Мащабна спецакция се провежда в София, съобщи сутринта Нова тв. Според медията екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант. Според други източници - участвали са екипи на Софийската градска прокуратура и на СДВР.

Става въпрос за таверна в кв. "Драгалевци", която привлича лъскави коли и посетители.

Пред нея все още има полицейско присъствие, показа тази сутрин медията.

Според първите данни по разпореждане на Софийската градска прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица - известни бизнесмени. От СГП и МВР обаче отказаха коментар.

Проверява се дали операцията е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов – Къро. 

Малко по-късно бТВ съобщи, че по неофициална информация проверките са свързани с Размиг Чакърян, по прякор Ами, и Петьо Петров - Пепи Еврото.

Ами стана публично известен покрай историята с частния фитосанитарен контрол на ГКПП-Капитан Андреево. Тогава лично тогавашният премиер Кирил Петков заяви, че границата на ЕС е дадена на Таки и Ами и, че вече няма да е така. Вместо това падна правителството.

Петьо Петров, по прякор Еврото  - бивш колега на Делян Пеевски в столичното следствие, едва ли има нужда от представяне. След скандалите около него и начина, по който напусна съдебната система - с 20 заплати, без никакив санкции, той е адвокат от Видинската адвокатска колегия. В последните разкрития около него се твърдеше, че в ресторант "Осемте джуджета" съдейства за всякакви "услуги" на прокуратурата и щом се обърнеш към него, по мистериозен начин държавното обвинение се стоварва срещу съперниците ти в бизнеса - какъвто е случаят с асансьорната фабрика "Изамет".

Последното му излизане не "светло" бе през този уикенд, когато излязоха снимки на Борислав Сарафов как се среща с Еврото в сочения за негов неформален "офис" бивш ресторант "Осемте джуджета". Изтичането на снимките в медиите съвпадна с това, че Сарафов атакува Иван Гешев в последните седмици.

Кратка информация на БНР от тази сутрин също гласи, че са проверени "няколко адреса".

Неофициално от МВР уточняват пред "Хоризонт", че акцията е във връзка с разпореждане на прокуратурата за извършване на процесуално-следствени действия по проверка, която се води там.

Според БНТ обаче Петьо Еврото има офис близо до въпросния ресторант, а според други медии - Ами живеел наблизо.

"Няма задържани при спецакцията в София", лаконичен бе малко по-късно главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти.

По неофициална информация на БНТ органите на реда са атакували  всъщност не заведението, а помещение в съседство - въпросния офис на Пепи Еврото. 

Петър Тодоров обаче отказа да даде подробности за хода на акцията.

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 минути. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите, нито са искали нещо“, заяви пред бТВ управителят на заведението Николай Иванов.

Той подчерта, че собствениците на ресторанта са гърци. „Те са уведомени и в момента пътуват към заведението“, заяви Иванов.

Той отрече Размиг Чакърян-Ами и Петьо Петров-Пепи Еврото да имат нещо общо с ресторанта.