Кирил Десподов ("Лудогорец") бе избран за "Футболист на футболистите" за сезон 2022/2023 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти, съобщи  организацията.

Допитването сред играчите (българи и чужденци) от Първа и Втора лига (професионалното ниво) се проведе за 22-а поредна година. Анкетата е в три основни раздела: "Футболист на футболистите", "Най-добър млад футболист" и "Най-добър треньор".

Втори в общата класация остана Ивайло Чочев от ЦСКА 1948, а третото място зае друг играч на "Лудогорец" - Игор Тиаго.

Любопитно е, че Кирил Десподов е двукратен победител в раздела за "Най-добър млад футболист" (сезон 2016/2017 и 2017/2018).

Сега №1 в тази категория е вратарят на "Левски" Пламен Андреев. Той изпревари Николай Златев от "Черно море" и защитника на ЦСКА-София Християн Петров.

За най-добър треньор на първенството футболистите определиха Илиан Илиев от "Черно море". Втори е бившият треньор на "Левски" Станимир Стоилов, който до този момент е с четири победи в анкетата (три пъти като треньор на "Левски" и веднъж на "Литекс"). Третото място заслужи треньорът на ЦСКА-София Саша Илич.

Илиев печели за трети път отличието, след като бе номер 1 за сезон 2009/2010 като треньор на "Берое" и за 2018/2019, начело на "Черно море".