Кристиано Роналдо обяви, че ще играе и в Саудитска Арабия и през следващия сезон, слагайки край на спекулациите за напускане и завръщане в Европа.

В интервю за SPL той признава, че не е очаквал да завърши без трофей в първия си сезон в "Ал Насър", но въпреки това твърди, че е щастлив и се надява други големи играчи да го последват в кралството в идните месеци.

Роналдо има договор до 2025 г., като по силата му получава по над 200 милиона долара на година. От януари до края на април той вкара 14 гола в 16 мача, но това не беше достатъчно, за да помогне на отбора му да спечели титлата в първенството - "Ал Насър" завърши втори след "Ал Итихад".

38-годишната звезда отново каза, че лигата е много конкурентна, предрече й бляскаво бъдеще (топ 5 в света), но изрази мнение какво може и трябва да се подобри.

"Имаме много добри отбори, много добри арабски играчи, но е необходимо инфраструктурата да се подобри още малко. Също така съдиите, системата VAR... трябва да бъдат малко по-бързи, каза той в интервю за SPL. - Но аз съм щастлив, искам да продължа тук."

Роналдо добави, че се е адаптирал към живота в клуба, въпреки че е много различен спрямо Европа.

"В Европа тренираме повече сутрин, а тук - следобед или вечер. Когато започне Рамадан, тренираме в 10 часа вечерта. Беше толкова странно“, добави №7.

След пристигането на Роналдо няколко други топ играчи също са свързвани с преминаване в саудитската лига, като нечело в списъка е Лионел Меси. Той получи официално предложение от "Ал Хилал" за близо два пъти повече пари. Поне в настоящия момент е много възможно съперничеството между Лео и Кристиано да се пренесе в Саудитска Арабия. 

Има спекулации, че на бивши съотборници на Роналдо и носители на "Златната топка" - Карим Бензема и Лука Модрич, също са отправени оферти.

"Всички големи играчи и големи имена са добре дошли. Ако това се случи, лигата ще се подобри малко. Възрастта не е важна", каза по този повод Кристиано Роналдо.