Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов е на мнение в интервю за португалско издание, че "падналото ниво" на "Лудогорец" този сезон е причината за драматичния край на първенството и открилият се ЦСКА-София шанс да прекъсне 11-годишната доминация на "орлите".

Два кръга преди края "червените" от "Българска армия" имат точка аванс на върха пред шампионите. Утре (събота) ЦСКА-София приема именно ЦСКА 1948, като в първата фаза отборът на Саша Илич на два пъти спечели трудно. По-късно пък "Лудогорец" домакинства на "Левски", който се бори за третото място.

В сряда е дербито "Левски" - ЦСКА-София, "Лудогорец" гостува на "Черно море", а ЦСКА 1948 слага край на сезона срещу "Локомотив" (Пловдив).

"През този сезон "Лудогорец" не е толкова силен, нивото им падна малко. Мисля, че това до голяма степен е причината за класирането, а не толкова някакво значително израстване на ЦСКА, казва Младенов пред "О Жого", цитиран от БТА. - Битката е жестока, въпреки че "Лудогорец" има по-широк състав.

Мачът на ЦСКА срещу нас ще бъде решаващ. Стадионът ще бъде пълен, но 90 процента от феновете на ЦСКА ще ги подкрепят. Може би 10 процента ще бъдат зад нас... Ситуацията е трудна. Има хора, които искат обединение между двата клуба, но ръководствата вървят в различни посоки."

ЦСКА 1948 свали "Лудогорец" от първото място след равенство 2:2 в Бистрица в предишния кръг, в който ЦСКА-София надделя над Локо. Третото място е от значение, тъй като дава право на директно участие в квалификациите на Лигата на конференциите, докато четвъртото носи бараж срещу седмия. Снощи "Арда" стигна до обрат с 3:2 срещу "Славия" в последните минути и кръг преди края има предимство пред "белите" - точките са равни, но тимът от Кърджали е с по-добри показатели. 

"Постигнахме страхотен резултат, но на върха нищо не е решено. Това не се е случвало от доста години, има неяснота за няколко позиции в класирането. Невъзможно е да се предвиди какво ще се случи в последните два кръга. Двата основни кандидати за титлата са във върхова форма, но ние също се справяме добре, има подем след пристигането на новия треньор (бел. ред. Атанас Рибарски). Ще бъде трудно за ЦСКА, въпреки че е домакин", допълва Младенов.    

Той признава, че изпитва сериозни сантименти към ЦСКА и изтъква, че именно под негово ръководство "червените" печелят последната си титла през 2008 г.

"Мачът (утре, бел. ред.) ще бъде много специален за мен, прекарал съм по-голямата част от кариерата си като играч и като треньор в ЦСКА. Станах шампион през 2008 година, последната титла на клуба. И то с пълна доминация, с 24 победи и 6 равенства, което остава неподобрен рекорд в България", припомня Младенов.

"Последните 11 години преминаха под доминацията на "Лудогорец", който чрез двамата си много богати братя (бел. ред. собствениците Кирил и Георги Домусчиеви) разбра какво е нужно, за да се изгради много силен отбор за кратко време. Те имат най-добрата инфраструктура в страната и са пример за отлична вътрешна структура в държава, в която организацията и парите винаги са недостатъчно", завършва Стойчо Младенов, който има солидна кариера като футболист в Португалия.