"Лудогорец" взе връх над "Левски" с 3:2 в мач с два обрата и си върна челното място в Първа лига с точка повече пред ЦСКА-София преди последните двубои в сряда. "Орлите" гостуват на "Черно море", а "Левски" играе с ЦСКА-София.

"Сините" пък изостават на две точки от ЦСКА 1948 в битката за третото място, даващо право на директно участие в Лигата на конференциите. Създадаеният през 2016 г. клуб има двубой с "Локомотив" (Пловдив).

Кирил Десподов изведе домакините напред от дузпа в средата на първото полувреме, но "Левски направи обрат с попадения на Илиян Стефанов и Филип Кръстев. Последният се разписа след почивката, след което бе заменен заради контузия.

Разградчани на свой ред забиха два гола чрез резервата Якуб Пьотровски и тарана Игор Тиаго. Така "Лудогорец" отново държи титлата в свои ръце, тя би била 12-а поред.

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков направи цели седем промени в стартовия състав в сравнение с мача с "Черно море", като сред титулярите не започна нито един от бразилците Цунами, Рикардиньо, Уелтън и Роналдо, а в тима имаше осем българи. Наставникът предпочете да ги запази за дербито сряда и за евентуалния бараж, но въпреки това "сините" играха много достойно в Разград.

В 21-ата минута съдията Никола Попов отсъди дузпа за "орлите". Ван дер Каап игра с ръка в наказателното поле на гостите, а от наказателния удар Кирил Десподов стреля остро по земя и въпреки че Андреев улови десния ъгъл, не успя да избие (долу).

В 33-тата минута "Левски" изравни при първото си положение. Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, Игор Пластун не успя да играе с топката и зад гърба му Илиан Стефанов я засече за 1:1.

В 40-ата Филип Кръстев стреля от границата на наказателното поле над вратата на домакините.  В добавеното време на първата част той изпълни отлично пряк свободен удар, а вратарят на Серджио Пад успя с една ръка да избия в корнер.

В течение на второто полувреме "Левски" извади още титуляри и гостите съвсем заприличиха на юношеска формация. Въпреки това в началото изглеждаха по-наясно какво преследват. 

В 57-ата минута Джавад ел Джемили от "Левски" финтира Георги Терзиев и стреля остро с левия крак, като топката се отби в гредата.

След час игра "сините" направиха пълен обрат. Асен Митков открадна топката и я подаде на Кръстев, който стреля, тя рикошира в Игор Пластун и изненада вратаря Пад - 2:1.

Само шест минути по-късно "Лудогорец" възстанови равенството. След изпълнение на корнер резервата Якуб Пиотровски стреля с глава отблизо и прати топката под напречната греда на Пламен Андреев.

Последва пълен обрат, след като Игор Тиаго с глава изпревари Ван дер Каап и вкара изключително важен гол, може би и шампионски. До края резултатът остана непроменен и "Лудогорец" диша по-спокойно за защитата на титлата, докато пред "Левски" се очертава бараж срещу "Арда" или "Славия" за последната европейска квота.