Лионел Меси иска да се върне в "Барселона", потвърди бащата на футболиста и негов агент - Хорхе Меси, съобщи БТА.

Той разговаря с президента на Барса Жоан Лапорта в офиса му, след което говори пред репортери, които знаеха за срещата и чакаха двамата.

"Това е опция. Вярвам ли, че може да се върне? Да", каза бащата на един от най-големите в съвременния футбол.

Срещата продължи само 40 минути, което отразява желанието и на двете страни да се опитат да постигнат споразумение с одобрението на Ла Лига. Именно лигата обаче държи ключа към щастлива за "Барселона" и феновете на клуба развръзка или по-скоро финансовите правила, които спусна.

"Блаугранас" имат големи проблеми и са принудени първо да се разделят с играчи, за да могат да си позволят нови, побирайки се в тавана за заплати. Именно това е причината мнозина да се съмняват, че завръщането на "десетката" е възможно. Независимо че играчът е готов значително да намали заплатата си. 

Много по-възможно изглежда той да премине в саудитския "Ал Хилал", който е готов да му плаща над 400 милиона долара на сезон. Това е около два пъти повече от парите, давани на Кристиано Роналдо от "Ал Насър".

Договорът му с "Пари Сен Жермен" изтече и ако има нещо сигурно, то е, че той няма да продължи във френската столица.

По-рано днес стана ясно, че договорът между Карим Бензема и "Ал Итихад" е факт. Той е до 2025 г. с опция за още една, като по неофициална информация френският национал ще взема чисто по 100 млн. евро на сезон.

Привличането на залязващи звезди се превърна в държавна политика на Саудитска Арабия, в списъка са над 10 футболни величия.