Медии във Франция, начело с агенция "Франс прес" и авторитетният в. "Екип" твърдят, че Лео Меси е казал "да" на саудитския "Ал Хилал" и от новия сезон за първи път в кариерата си няма да играе в Европа.

Източник на агенция "Франс пренс" казва, че "договорът е завършен", като се споменава сумата от 650 милиона долара, без да се посочва за какъв срок. Доскоро се твърдеше, че "Ал Хилал" е предложил на Меси около $400 млн. за една година или близо два пъти повече от парите, заработвани от Кристиано Роналдо в "Ал Насър".

Според в. "Екип" контрактът не е подписан, но имало устна договорка за 2 г. плюс опция за още една. На това щабът на Лео Меси (неговият баща му е мениджър) казва, че още няма споразумение и че №10 не се е обвързал с нито един клуб (виж по-долу).

Почти сигурно е, че Меси напуска "Пари Сен Жермен" - договорът на 7-кратния носител на "Златната топка" изтича на 30 юни и няма да бъде подновен, като и двете страни вече не искат това. По-рано тази година аржентинецът отклони офертата на парижани, а вече и публиката им не го харесва. Той понася наказание от две седмици заради рекламно пътуване в... Саудитска Арабия.

"Екип" пише, че съпругата на Лео - Антонела, не искала семейството да се мести в Близкия изток, след като вече не беше очарована от смяната на Барселона с Париж. 

Нейната половинка иска да се завърне в Каталуния, но на този етап това е много трудно постижимо заради строгите финансови изисквания на Ла Лига и съответно големите проблеми на Барса. 

На този фон информациите за това какви са шансовете Меси отново да облече екипа на "блаугранас" са противоречиви. 

Меси няма да вземе решение за бъдещето си преди ситуацията с "Барселона" и Ла Лига да бъде изяснена, твърди журналистът Жоан Фонтес в подкаста Bar Canaletes.

В лагера на каталунците оптимизмът за привличане на Лео се увеличава. По последна информация на няколко местни медии, лигата е дала „зелена светлина“ на плана на ръководството на "Барселона" за сделката. От седмици се пише и говори, че световният шампион от Катар 2022 бил готов на много голямо намаление на заплатата си, за да заиграе отново за любимия си отбор.

А ако Меси все пак премине в "Ал Хилал" никак не е изключено да се размине с Кристиано Роналдо, който е все по-нещастен в "Ал Насър". От другата страна чувствата явно са същите, а отборът има все по-малки шансове да стане шампион и все по-усилено се говори, че №7 няма да остане още дълго в Саудитска Арабия.

Бащата на Меси опроверга всички спекулации

Бащата и агент на Лионел Меси - Хорхе, публикува изявление в социалните мрежи, с което опроверга слуховете за сключена сделка с "Ал Хилал". 

"Няма абсолютно нищо договорено с който и да било клуб за следващия сезон. Ще решим след края на този сезон къде ще играе Лео.

Името му винаги се използва за спекулации, но можем да гарантираме, че няма нищо подписано, договорено или дори устно споразумение и това няма да се случи преди края на сезона. Пълно е с фалшиви новини без доказателства, които тези "медии" публикуват", се казва в изявлението.