Когато мурзилка номер 1 на републиката, подвизаваща се на "Дондуков" 2  и Костя с многото прякори те призовават да върнеш мандата неизпълнен - значи трябва да направиш точно обратното. Тук не е Москва, за да правим каквото иска Путин!

Когато Украйна започва контранастъпление срещу Русия, а ти си член на ЕС и НАТО, държавата ти не трябва да бъде рашистка кочина. Преди войната на Путин коалицията "Денков-Габриел" би била отвратителна и невъзможна. Сега може и да е отвратителна, но единствено възможната, за да останем що-годе евроатлантическа държава.

Когато държавата ти по конституция е парламентарна република, но вече се е превърнала реално в президентска такава, то трябва да направиш всичко възможно, за да върнеш конституционния режим.  Най-малкото защото в президентските републики по света има парламентарен контрол, докато в нашата квазипрезидентска република такъв няма.

Когато главният прокурор се активизира само защото му е поискана оставката, значи съдебната реформа е наложителна. Имунитетите и делата на трупчета, по които изведнъж има движение - след нея.

Когато си направил 5 парламентарни избора за 2 години, е по-добре да изчакаш поне година преди шестия вот.

Когато се налага да понесеш обвинения, че переш нечий имидж, за да изпереш европейския имидж на България и тя да влезе най-накрая в Шенген и еврозоната, значи пералнята трябва да се върти на колкото се може по-високи градуси и обороти.

Когато си в евразийско блато и ти предстои да се удавиш - всички компромиси са допустими.  Изчегъртването на тинята, с която си се окалял, ще го правиш, когато излезеш на европейската суша.

Когато си направил компромиси, които доскоро са били недопустими, имаш само един избор, за да ги обясниш - бързи и добри резутати. Шенген, еврозона, съдебна реформа - веднага!